Vad har ni i kvarnen just nu?

nilsap

Active member
I morgon bitti blir det en dubbel The Hobo till frukosten.
Första gången jag provar den.
Ska bli spännande.

Hur smakade den tycker du?
 

integrity

Well-known member
Hur smakade den tycker du?
Jag gillar delar av smaken.
Den ger en ganska trevlig chokladton i eftersmaken med nötighet i kanten. Innan dess tyckte jag att det kom fruktighet tillsammans med den lite bittra.
Det fruktiga är inte min favorit men eftersmaken av chokladnoten var bättre.

Den gör sig väldigt snygg i espressokoppen med en underbar crema och tjejerna hemma gillade den som latte.
 

Supdawg

Member
image.jpg
Samt precis avverkat en gringo daily espresso :). Får inte riktigt till den från Guatemala till pour over. Men till aeropress blir alla rätt bra.
 

Henrik

Administrator
Forumpersonal
Moderator
Dricker "Dennis Toot" från Stephen Leightons kaffeprojekt Finca Sunderland i Nicaragua. Detta kaffe finns att köpa på Drop Coffee eller från 3FE. Just denna påse är rostad av 3FE och finns nog några påsar kvar att köpa på Rojito Coffee vid Skanstull i Stockholm.

 

Bilagor

  • 1726986778014796336802940212956.jpg
    1726986778014796336802940212956.jpg
    1 MB · Visningar: 7
  • Like
Reactions: uni

Jonken

Well-known member
Moderator
Jag gick förbi Drops café med tanke att köpa en påse Finca Sunderland (de säljer två olika). Fanns inte på hyllan, så istället fick det bli:

Första koppen smakar inte direkt syrén, men jag tänker på artificiella vindruvor (i t.ex. Japan smakar färska vindruvor så, kanske finns den sorten i USA också?). Eftersmak inte olik SIAs blåbärsglass. Vet inte om jag tycker att det är så gott egentligen, men kan tänka mig att det blir lite extra roligt som espresso (uppdatering: verkar inte så) eller varför inte affogato med just den glassen :)
 
Senast ändrad:
Från espressohouse. Kan inte riktigt säga om jag gillar dom eller ej då jag var tvungen att ändra en del mot vad jag är van vid.
 

Bilagor

  • IMG_7251.jpeg
    4.4 MB · Visningar: 12

uni

Member
Dricker "Dennis Toot" från Stephen Leightons kaffeprojekt Finca Sunderland i Nicaragua. Detta kaffe finns att köpa på Drop Coffee eller från 3FE. Just denna påse är rostad av 3FE och finns nog några påsar kvar att köpa på Rojito Coffee vid Skanstull i Stockholm.

Öppnade och gjorde en V60 på detta precis. Smakar gott! Vad tycker du som har haft påsen ett tag nu?
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,855
Inlägg
157,090
Medlemmar
19,485
Senaste medlemmen
Mandunko
Topp