Vad har ni i kvarnen just nu?

björnt

Member
Det är väldigt stor skillnad på Lavazzas olika blandingar. Håll utkik efter deras bar-sortiment i mörkblå påsar. Har Gold Selection hemma nu och det är något helt annat mot t.ex. Qualità Oro, svårt att tro att det är från samma företag. Mycket lätt att lyckas med, inget rävgift på kartan men kanske lite blygsam karaktär.
Spännande, har nog aldrig sett en sån påse men får hålla utkik. Var en Gran Crema jag hade köpt och ja, den faller väl möjligtvis lite platt. Men prisvärd imo.
 

LevaLover

Member
Det är väldigt stor skillnad på Lavazzas olika blandingar. Håll utkik efter deras bar-sortiment i mörkblå påsar. Har Gold Selection hemma nu och det är något helt annat mot t.ex. Qualità Oro, svårt att tro att det är från samma företag. Mycket lätt att lyckas med, inget rävgift på kartan men kanske lite blygsam karaktär.
Köpte nån gran-espresso påse för att komma upp i fri frakt under black friday. Blev lite besviken på rostdatumet (eller bäst före datumet kanske man skall säga, då de ej redovisar rostdatum)

Var hittar man rimligt nyrostade blåpåsar?
 

mullepol

Member
Kör Lavazza Top Class Filtro just nu efter att ha sett den nämnas här. Ger bra klassisk espressoprofil. Men irriterar mig över att den är så oljig att hälften av bönorna fastnar jag jag matar in den i min Timemore 078s. Jag behöver hålla den i ristrettoområdet för att få ner rostbismaken och astringensen (?). Använder den bara med mjölk.

Följer gärna upp just nu med Gringos La Siberia Natural Pacamara. Gillar den som lungo. Tycker mig få mycket av bönornas karaktär, men vill inte ge mig på att namnge dem.
 

bauta

Well-known member
Cafe Sarria Espresso köpt hos Lundbergs konditori i Gröndal.
Relativt mörkrostad, men kul som omväxling från det Nordiska ljusa. Passar väldigt bra med mjölk.
 

Forumstatistik

Trådar
14,709
Inlägg
155,949
Medlemmar
19,387
Senaste medlemmen
Masic01
Topp