Timemore Sculptor

Spider

Well-known member
Man kan få en 078s för 9000kr ink frakt från en svensk distributör...
 
Senast ändrad:

DHT

Member
sculptor.jpg

078S levererad i fredags. Kommer att ta ett tag innan den är inkörd och man fått koll på vad den gör med kaffet jämfört med andra kvarnar. Kan dock redan konstatera att den maler espresso snabbt och relativt tyst. Blev förvånad hur enkelt det är att bygga tryck i en high-flow korg med kvarnen. Kalibrerade snudd på -0.5 , och då hamnade jag på inställning 2.2 för 9 bar 1:3 25s med 14g dos i högflödeskorg. Massor med justerutrymme kvar nedåt alltså om det skulle behövas.
 
Senast ändrad:

trisse

Well-known member
Är det någon annan som har testat att mata bönorna långsamt till 078?

Jag har stått där och pillat i en böna i taget för att testa extremfallet :LOL: verkar behöva justera ungefär 2½ nummer finare för att matcha bryggtid. Lutar inte mot att man får lön för mödan däremot.
Jag har testat med min 078s och som du säger behöver jag gå extremt mycket finare. Helt ohållbart för espresso då det är svårt att få konsekvent matning av bönorna och därmed svårt att justera in kvarnen. Långsam matning är däremot ett måste om man vill använda 078s till bygg.
 

Jonken

Well-known member
Moderator
Ja jag kan tänka mig att det hjälper för bryggkaffe med 078S, precis som med andra skivor som kanske har lite mer fokus på espresso.
För turbo-skivorna kan jag inte påstå att jag märkte någon stor skillnad så länge jag kompenserade med finare inställning, men jag orkade inte göra så många jämförelser. Med turbo-skivorna verkar RPM få större effekt i koppen så att säga (jag föredrar låg med 078. Har inte bestämt mig för turbo-064 än. Verkar göra mindre skillnad, men det är ju 800-1200RPM istället för 800-1400RPM och logiskt att större skivor kan påverkas mer)
 

DHT

Member
Härligt kaffehörna :) är det någon kvarn som kommer rationaliseras bort?

Vilken korg är det?


Nu finns skivorna att förbeställa separat. Lägre pris än SSP var väntat, men relativt högt tyvärr.
Korgen är en E&B all-in-one h22. Har ett par mischief-kopior av WAFO spirit också som jag inte provat än.

Hoppas kunna få fram bra choklad/nöt för mellanrost från 078S så jag inte behöver Nichen för det, eller tillräckligt bra frukttoner på ljusrost för att ersätta DF64V/SSP MP, men återstår att se..

Har provat 078S för V60 ett par gånger och hittills har den inte varit i närheten av 078:an för det.. 078:an blir bara bättre och bättre tycker jag. Jag kör min på högsta RPM men blir nyfiken på att testa lägre när du skriver att du föredrar det.
 

Forumstatistik

Trådar
14,771
Inlägg
156,490
Medlemmar
19,427
Senaste medlemmen
cuslnewbrnd193
Topp