arto
Well-known member
Har läst en hel del, och det mesta tysen gånger Kom fram till att inte följa honom på sweetmarias iaf, han ratar ju t.o.m. robustan :twisted: :roll:
Allt har helt enkelt handlat om att det har alltid blivit fel på avseende på dom specifika bönorna. T.ex; dåligt ihopgående bönor vid blandningar, för mycket av något, fel rostprofil för bönorna m.m. Dom singlar* jag smakat har heller inte övertygat, är nog mer en sån där grej för brygg (men vissa verkar gilla singlar, smakfråga).
Helt enkelt varit för svårt för mig :? Men jag kan tänka mig att det är mödosamt att få fram nåt så bra som dom bättre kommersiella espressoblandningarna. Det arbetar säkerligen många duktiga personer som dagligen lär sig saker, och dom duktigaste har nog hållit på med rostning i några tio år.
Så lyckas jag innan jag fyller 70 så blir jag glad
* En typs böna, t.ex. Monsooned Malabar
Allt har helt enkelt handlat om att det har alltid blivit fel på avseende på dom specifika bönorna. T.ex; dåligt ihopgående bönor vid blandningar, för mycket av något, fel rostprofil för bönorna m.m. Dom singlar* jag smakat har heller inte övertygat, är nog mer en sån där grej för brygg (men vissa verkar gilla singlar, smakfråga).
Helt enkelt varit för svårt för mig :? Men jag kan tänka mig att det är mödosamt att få fram nåt så bra som dom bättre kommersiella espressoblandningarna. Det arbetar säkerligen många duktiga personer som dagligen lär sig saker, och dom duktigaste har nog hållit på med rostning i några tio år.
Så lyckas jag innan jag fyller 70 så blir jag glad
* En typs böna, t.ex. Monsooned Malabar