Hej Anders, verkligen positivt med denna debatt. Inte måste vi tycka lika. Därför vill ju jag berätta lite mer om Clover och specialkaffe som vi jobbar med. Din analys om Clovern i USA Vs Sverige är delvis rätt. På dom ställen som köpt in Clovern i USA är uteslutande ställen där man serverar/rostar specialkaffe av hög kvalité sedan tidigare i french press, bryggare o espresso.
Det övriga kaffet i USA håller helt riktigt en mycket låg kvalité, men dom konsumenterna är inte dom som dricker cloverkaffe nu utan de ovan nämnda.
ISvårigheten och utmaningen för oss är inte clovern i sig utan att få kunsumenten att förstå specialkaffe.
Sedan håller jag inte med dig om din analys om den goda kvalitén på råvaran som kommer till dom svenska caféerna, även om hanteringen är under all kritik den med, svensk kaffekvalite sjunker sedan många år, pris, pris, pris, skapar till slut dålig kvalité. Men det är bättre än den amarikanska kommersiella kaffet. Men den debatten kan vi ta senare. Kom på vår Baristajam kväll då kommer vi snacka specialkaffe., vi hörs i kaffeminglet!
Det övriga kaffet i USA håller helt riktigt en mycket låg kvalité, men dom konsumenterna är inte dom som dricker cloverkaffe nu utan de ovan nämnda.
ISvårigheten och utmaningen för oss är inte clovern i sig utan att få kunsumenten att förstå specialkaffe.
Sedan håller jag inte med dig om din analys om den goda kvalitén på råvaran som kommer till dom svenska caféerna, även om hanteringen är under all kritik den med, svensk kaffekvalite sjunker sedan många år, pris, pris, pris, skapar till slut dålig kvalité. Men det är bättre än den amarikanska kommersiella kaffet. Men den debatten kan vi ta senare. Kom på vår Baristajam kväll då kommer vi snacka specialkaffe., vi hörs i kaffeminglet!