Göteborg Da Matteo Torrefazione café, butik o rosteri

MaZ

Well-known member
Fast det var ju i Viktoriapassagen, denna tråden handlar ju om Torrefazione... ;)

Varför promotar dom inte själva, det är frågan...
 

frippe79

Active member
Bästa kaffet...

Vad är det bästa kaffet för stunden på Da Matteo? Har de något kalaskaffe nuförtiden?

De har bara kalaskaffe på da Matteo :coffee:
(Nej, jag jobbar inte hos da Matteo. Gillar bara deras kaffehak)

Som nämnts tidigare, prova gärna deras nya blandning. Krämig och god.
Köpte nya blandningen helt nyligen, rostningsdatum var dagen innan mitt inköp. Egentligen skall man väl låta den "ligga té sig, äna" men jag vill själv gärna prova och se hur ett kaffe utvecklas under tiden som det ger igenom sin "de-gas" period.

//Frippe
 

treefinger

Well-known member
Sådär ja.. var dit en sväng innan stängning. Väldigt mysigt ställe, lätt att tycka om. Köpte med mig två påsar, rostat idag. Förhoppningsvis har de gasat av sig lagom till helgen när jag återvänder till storstan. För övrigt är nog påsarna de snyggaste på Svenska marknaden.

Är ju förtjust i afrikanska kaffen så det blev:

  • Etiopien, Vild Limu
  • Rwanda Crop of Gold, Cyiya Mugambira Lot 8
 

Buffeln

Well-known member
Var förbi nu på lunchen och fick mig en påse Cyiya Mugambira Lot 8 även jag. Såg att de hade ett par påsar av den omtalade Aricha 9 kvar också.
 

MiC

Well-known member
Var förbi idag och provade två saker på en gång, för första gången; Aricha i Clover...
Kan inte säga mer än att det rekommenderas, trots priset. :)
 

mts

Well-known member
Var förbi idag och provade två saker på en gång, för första gången; Aricha i Clover...
Kan inte säga mer än att det rekommenderas, trots priset. :)

precis som jag tyckte i lördags då, tjejen ansåg mig vara lite halvt från vettet som gladeligen betalade 50:- för en kopp kaffe.
 

doppio

Well-known member
Tycker det är lite mycket "löpande-bandet" över Torrefazione, det är ju inget ställe man känner för att hänga på direkt.
 

zix

Well-known member
"löpande bandet" och dåligt häng är inte två saker som hör ihop för mig. Hur menar du då? Att man inte kan prata med baristorna så bra eller?
Jag satt en stund på Torrefazione idag (söndag) på eftermiddagen, och tyckte att det var utmärkt häng där vi satt (och hängde). Den övre avdelningen med rost och lite grövre möblering tycker jag är kanon, fast jag har inte hittills lyckats få plats där, det är alltid fullt när jag kommer, av ngn anledning.
Det enda jag har lite svårt med är att baristorna har sitt golv en halvmeter över kunderna, så att man står och tittar upp på dem. Det blir inte riktigt bra ögonkontakt, och disken upplevs gärna som en veritabel mur, det mörka träet ökar på den känslan. Det där funkar bättre i Viktoriapassagen, där är disken lägre och golvet är på samma nivå på båda sidor disken.
 

doppio

Well-known member
Tycker du beskriver det bra, zix. Svårt att sätta fingret exakt på vad det är, men det känns alltid så stressigt när man är där, kanske är jag som är där under fel tider.

Som sagt, Viktoriapassagen känns trevligare.
 

Ernst

Well-known member
Håller tyvärr med er. Svårt att få någon kontakt med personalen med den konstiga disken. Och som sagts tidigare, man måste nästan skrika för personalen ska höra. De kanske borde se över bullernivån därinne. Annars har stället grym potential med sin gårdsservering.
 

Matte_L

Active member
Nu när ni säger det, så upplevs ett stort avstånd mellan barista och kund.
Känner också ett väldigt tryck i ryggen från övriga gäster när man står och skall beställa. Allting krockar på en väldigt liten yta. Det är gäster som väntar, hämtar vatten, försöker välja något sött, skall kolla på pizza/toastmenyn, skall betala, skall vänta på sitt kaffe, skall snacka med personalen bakom baren, skall besöka toan, osv. Det blir hel enkelt för mycket på en liten yta.
Sedan att man står tillsammans med (och ibland i vägen för) diskjonet gör väl inte heller upplevelsen så mycket lugnare.

Jämför man med Viktoriapassagen så är det väl bara de som skall på toa som får pressa sig igenom en (ovanligt) lång kö. Allting känns mer naturligt och avslappnat på något vis.

Sedan har jag märkt en tydlig ökning av smakspannet på Vallgatan. Det är helt enkelt inte lika säkert att kaffet smakar bra. Jag begär inte att det skall vara underbart, men ett bra ställe håller sig snävare runt en bra espresso.
Matts har skrivit några ord om detta på sin blogg, så jag antar att de jobbar med en förbättring.

Jag går ändå till Torrefazione varje vecka, men det kunde ju vara ännu bättre.

Det var mina 5 ören.
/Mattias L
 

zix

Well-known member
Matts sa på bloggen att det där sättet att bygga upp disken på är vanligare i Italien. Kanske handlar det mest om det - vanor och förväntningar.
Nu är det ju dessutom mörkaste tiden på året vi är mitt inne i - annars är det väl rätt självklart att bara plocka med sig koppen och sätta/ställa sig vid något utebord om man vill ha hänget, eller upplever "trycket" från disken för högt.
När jag tänker efter så gjorde jag själv alltid så i Viktoriapassagen. Det var bara när det regnade grodor och det var fullsatt under skärmtaket som jag fann mig i att vara inne.

Undrar om det skulle gå att sätta upp vägghängda "blombänkar" i ståhöjd, typ så djupa som Centro har i sin lilla innergårdspassage (hade? har inte varit där på hur länge som helst, är aldrig i stan numera), typ utanför fönstret eller vid muren. Bra häng just vid såna bänkar tycker jag, eller vägghängda sittbänkar för den delen.
 

Forumstatistik

Trådar
14,652
Inlägg
155,626
Medlemmar
19,351
Senaste medlemmen
Zeepreeme2
Topp