Da Matteo Torrefazione café, butik o rosteri

Mary

Active member
Var på visit i Götet i helgen. Måste säga att latten på da Matteo Torrefazione tyvärr var ganska ojämn vid disk, beror på vem som häller.. men o vilken grym blandning jag köpte med mig hem! Har aldrig sett på maken på sån perfekt extrahering! Finmalet och perfekt och GOTT Fazenda Rodomunho från Brazilien! Mmmmm...
 

doppio

Well-known member
Min favorit är Majorna, klart den grymmaste blandningen som kommit från damatteo. Att den är ekologisk skadar ju inte heller.
 

zix

Well-known member
Provat Vallgatan-blandningen hemma för första gången. Köperost är undantag för mig, men det var kris i stugan och som tur är har Torrefazione söndagsöppet.
En välkommen omväxling till de problematiska två senaste hemma-batcherna (det är väl tiden på året som vanligt, det brukar bli svårare att få till det i december av nån anledning. Lägre luftfuktighet kanske.) Rinner fint, hos mig tycks den vilja ha lite högre temperatur än medel så vi får se om jag hittar rätt imorron bitti. Har gjort en för kall, en lagom och en för varm hittills. Det är syrligheten som jag vill pricka in.
 

Jacob

Well-known member
Var i både sthlm och gbg i helgen och båda mina ärenden i dessa städer var belägna ett stenkast ifrån espressino resp. da matteo, vallgatan. Lyckoträff! Fick en fantastisk dubbel ristretto på espressino (J&N 5 estate) och en lika härlig dito på da matteo (snygga lokaler f.ö.). Dock var den batchen (nån peruansk böna) rostad dagen innan, och jag tror inte det var till dess fördel. Det var en bra shot men det kändes som om bönorna skulle behövt lite mer tid.
 

aeli

Active member
Slank in på da Matteo på Viktoriapassagen i söndags.
Förutom det utmärkta kaffe, föga överaskande, bjöds det på live musik.
Mycket trevligt!
 

doppio

Well-known member
Är du nere vid Göteborgshjulet och orkar gå max 20 meter för att få bra kaffe samtidigt som du vill lyssna på skränig musik?

Nemas Problemas!

da Matteo har nämligen barrikaderat sig i ett tält framför Operan nu under Kulturkalaset.

 
Topp