Kaffegalningen
Brewtal kaffenörd
Nope, vi använder mest rödlök nuförtiden och den är inte lika "gråtig" som gul lök. Men bara för testandets skull ska jag hålla ansiktet nära och choppa upp en lök med en ganska slö kniv och sedan göra om med en vass kniv, så får vi se om det är skillnad. Jag tar det nästa gång jag ska choppa upp en lök.
Men jämförelsevis kan jag säga att man skär väldigt "torrt", alltså man pressar knappt inte ut någon fruktsaft från citroner och apelsiner när man skär de. Visst, lite blir det men jag reagerade på att det var så lite slask på skärbrädan när jag var klar med mina apelsinklyftor idag.
Med den här tråden i friskt minne skar jag en riktigt riktigt tunn skiva tomat idag när jag skar upp lite tomatskivor som jag daskade ner på ett par rostade mackor. Skivan var i princip genomskinlig. Inga kärnor fanns såklart med någonstans (de var för tjocka) och det hela såg ut som ett "peacemärke" typ. Lite kul.
Men jämförelsevis kan jag säga att man skär väldigt "torrt", alltså man pressar knappt inte ut någon fruktsaft från citroner och apelsiner när man skär de. Visst, lite blir det men jag reagerade på att det var så lite slask på skärbrädan när jag var klar med mina apelsinklyftor idag.
Med den här tråden i friskt minne skar jag en riktigt riktigt tunn skiva tomat idag när jag skar upp lite tomatskivor som jag daskade ner på ett par rostade mackor. Skivan var i princip genomskinlig. Inga kärnor fanns såklart med någonstans (de var för tjocka) och det hela såg ut som ett "peacemärke" typ. Lite kul.