Cool.
Ett hett tips.
Köp ingen elektrisk knivslip från OBH-nordica eller liknande. De sabbar kvalitetsknivar på nolltid.
Lämna in kniven till nån som kan, eller köp en riktiv knivslip.
Jag har själv en Edgepro Apex som är bland det bästa man kan köpa. Kolla in http://www.edgeproinc.com/
Grundskärpan underhåller man med ett keramiskt "hundben"
Diamantslipplattor kan förstöra knivarna om de är av hårt stål då diamantkornen släpper och sätter sig i kniveggen.
Om man inte är så fixerad av utseendet på sina knivar så kan man leta efter köksknivar på loppmarknader eller i antikaffärer. Gamla svenska kolstålsknivar från eskilstuna knivfabrik är superbilliga men de rostar och måste slipas ofta.
Själv kör jag med Victorinox och Global, men är också sugen på en damasksmidd japansk kniv
Ett hett tips.
Köp ingen elektrisk knivslip från OBH-nordica eller liknande. De sabbar kvalitetsknivar på nolltid.
Lämna in kniven till nån som kan, eller köp en riktiv knivslip.
Jag har själv en Edgepro Apex som är bland det bästa man kan köpa. Kolla in http://www.edgeproinc.com/
Grundskärpan underhåller man med ett keramiskt "hundben"
Diamantslipplattor kan förstöra knivarna om de är av hårt stål då diamantkornen släpper och sätter sig i kniveggen.
Om man inte är så fixerad av utseendet på sina knivar så kan man leta efter köksknivar på loppmarknader eller i antikaffärer. Gamla svenska kolstålsknivar från eskilstuna knivfabrik är superbilliga men de rostar och måste slipas ofta.
Själv kör jag med Victorinox och Global, men är också sugen på en damasksmidd japansk kniv