Vad har ni i kvarnen just nu?

onkelA

Well-known member
Bellarom barista espresso från LIDL .. hittade en påse med rimligt datum, och det går lustigt nog att dricka
 

nilsap

Well-known member
Bellarom barista espresso från LIDL .. hittade en påse med rimligt datum, och det går lustigt nog att dricka
Vad innebär går att dricka?
Typ, "köper det som sista utväg", "i den här ekonomin är det ett ok dagligt kaffe" eller "minst lika gott som andra hela bönor från Ica"?
 

Spider

Well-known member
Jag har inte testat det än, men jag ser fram emot att prova det när jag har avslutat min Gringo Radical espresso. Jag kunde inte motstå att dela en bild på förpackningen ;)

IMG_4546.jpeg
 

Coraxos

Well-known member
Jag har hittills inte haft så trevliga upplevelser av nåt jag testat från Lykke tyvärr. Vet inte riktigt var deras ambitionsnivå ligger?
Med risk för att vara felunderrättad, Lykke är skapat av ena halvan av Johan och Nyström (alltså innan de blev uppköpta), andra halvan ligger bakom Gringo. Min källa säger att grundaren av Lykke var den av de två med business mind, rätta mig gärna, som sagt, rykten.

Ändå intressant hur dominanta Lykke och Gringo har blivit, ser oftare deras påsar än just Johan och Nyströms.
 

benjamin_92

Member
Spännande tråd! Någon som har tips på lite mindre rosterier med bas i Västergötland? Har ok kunskap kring maskinerna men skulle vara jättekul att lära sig mer om bönorna :)
 

nept

Well-known member
Någon som har tips på lite mindre rosterier med bas i Västergötland?
Tänker på


De första två är relativt stora rosterier och de andra två är i Halland så det är väl inte riktigt svar på din fråga, men jag har druckit bra kaffe från samtliga. :)
 

benjamin_92

Member
Tänker på


De första två är relativt stora rosterier och de andra två är i Halland så det är väl inte riktigt svar på din fråga, men jag har druckit bra kaffe från samtliga. :)
Tack för tipsen! :D
 

Jonken

Well-known member
Moderator
Jag tänker ofta att vissa bönor inte passar till diverse metoder - om det nu är filterkaffe, presskanna eller espresso. Men just cezve har en förmåga att fungera med nästan allt, tycker jag.
 

Spook39

Active member
Den som rinner ner i kannan på bilden är ”den gröna”. Ok men inte wow. Inte den sötma jag hoppats på men ska prova mig fram mer.
Jag tycker 1Zpresso ZP6 är svår. Ibland blir det fantastiskt men vissa bönor är svåra att få till. K-Ultra är mycket jämnare och mer förlåtande liksom den Q2 jag har som resesällskap.
 

Jonken

Well-known member
Moderator
Ett tips för ZP6 är att prova t.ex. låg ratio Aeropress eller en annan, lite långsammare filterhållare för att sakta ner flödet. Jag maler för det mesta väldigt grovt med min, om man jämför rent visuellt, typ 5.5
 

Spook39

Active member
Ett tips för ZP6 är att prova t.ex. låg ratio Aeropress eller en annan, lite långsammare filterhållare för att sakta ner flödet. Jag maler för det mesta väldigt grovt med min, om man jämför rent visuellt, typ 5.5
Ja, jag har börjat gå uppåt nu också och kör kring 5. Tack för tipset, jag ska prova med de T-92-filter jag har liggande nu när du föreslår att sakta ner processen. Jag har snurrat runt filterhållaren nu och det ger lite överextraktion tycker jag.
 

Satyricon

Well-known member
Beställde en påse Filicori Zecchini Classico från detta Bolognarosteri. Verkar vara 100 % robusta från Vietnam, men ett fantastiskt gott kaffe, robust som sig bör men inte det minsta förgrovat. Det här rosteriet kan sina saker, märks att de rostat kaffe i över 100 år.
 

Forumstatistik

Trådar
15,065
Inlägg
158,711
Medlemmar
19,646
Senaste medlemmen
Apollo
Topp