Vad har ni i kvarnen just nu?

Kompani

Member
Från Sandby igen. Fruit Party. Bra mycket sötare och fruktigare, och syltig(?)
Ja nu lånar jag ord från kaffe-förpackningen men jag blir bättre på att sätta ord på smakerna ju mer jag övar.
Men det är stor skillnad från Villa Guadelupe och denna som har bönor från Kenya och Etiopien.

Båda var goda även om jag nog föredrar Villa lite mer. Dock har jag ändrat från French Press grövsta inställningen på min Wilfa-kvarn till någonstans runt Aeropress. Läste mig till det på forumet här och jag upplever kaffet som godare då. Stor skillnad. Imorgon kommer min Pour Over så ska fortsätta testa mig fram och jämföra smaker! :)
 

Wilderwein

Well-known member
Någon som provat det här från J&N?
Jag har en påse på väg.
 

marranbarran

Active member
Dricker för närvarande J&N FTO, som espresso, ett kaffe jag tidigare tyckte var bra. Den här gången förstår jag verkligen inte hur jag ska få till en bra kopp, har testat långa/korta/varma/kalla skott och även om alla inte har varit totalt obalanserade så smakar det som bäst ändå inget vidare. Någon annan som har bättre erfarenhet av det här kaffet? Eller har jag bara stött på en jävla skitbatch.
 

Kompani

Member
Kafferäven, från Brasilien :p lätt mörkrostade
Gott kaffe med chokladiga toner. Plus att jag fått till min bryggteknik så det smakar riktigt bra nu.
 

marranbarran

Active member
Lykke OJ!, väldigt ljust rostat, ljusare än vad jag minns det och det ger lite gräsiga toner. Svårt att få till något annat än en ganska tunn, vattnig kopp, men med rund snäll smak (oavsett filter eller espresso..). Varken sur som underextraherad eller bitter som överextraherad heller vilket kanske antyder om att det är lite trist hehe... Ska sluta köpa Lykke nu ett tag.
Gringos 'Ursprungskaffe' eller Kafferävens 'Landkaffe'?
 

Jonken

Well-known member
Kafferävens 'Landkaffe'
Provade det brasilianska och trist var tyvärr ordet.

Intressant med Oj, när jag köpte det var det visserligen ganska ljust brunt - men smakade mellanrost som var lite bränt. Fungerade bättre som espresso, men efter bara 1 fullträff av 4 av Lykkes kaffen har jag ingen större lust att testa mer.

För att inte bara dela ut ris kan jag passa på att tipsa om https://www.dropcoffee.com/collections/beans/products/san-cayetano-natural-catimor-el-salvador - godaste jag har druckit i år.
 

marranbarran

Active member
Provade det brasilianska och trist var tyvärr ordet.

Intressant med Oj, när jag köpte det var det visserligen ganska ljust brunt - men smakade mellanrost som var lite bränt. Fungerade bättre som espresso, men efter bara 1 fullträff av 4 av Lykkes kaffen har jag ingen större lust att testa mer.

För att inte bara dela ut ris kan jag passa på att tipsa om https://www.dropcoffee.com/collections/beans/products/san-cayetano-natural-catimor-el-salvador - godaste jag har druckit i år.
Ja men till saken hör ju att det inte smakade som ljusrostat heller, mer choklad/nougat men väldigt tamt.
 

Kompani

Member

Eightfiftysix

Well-known member
J&N Buena Vista, det kan vara ett av mina favorit-kaffe att ha till varje dag, när som helst. Det och Fika, tycker den också är toppen!

Men är sugen på att beställa hem mer av deras El Salvador Menendez, kommer ihåg att jag älskade den som pourover förut.
 

Coraxos

Well-known member
Löfbergs Next Generation Organic Coffee Lovers Medium Roast ... puh. För tillfället min favorit av de billiga vardagskaffen jag provat, där finns syra och till och med en ton av blomma eller frukt. Innan provade jag Änglamarks Mellanrost, som var mer dämpad/stum, och något besk. Båda har rostdatum på påsen.
 

Ivar

Member
Bergstrands EMILS 10.0 EKO, en riktig favorit, har mest provat mörkare rost tidigare, men denna mellanrost med lite härlig balanserad syra är riktigt god! Förmodligen ännu bättre med en bättre kvarn än min SGP...
 

bauta

Well-known member
12B6B88C-8C2F-423F-B1B1-D8408FCF0CF2.jpeg
Inte så otäck som väntat. Bra brukskaffe. Särbon hade handlat och mina gamla försök med coops var vedervärdiga. Nån som vet vem som rostar denna? Stod väl Karlstad på den. Löfbergs? Färskt, endast typ tre veckor sedan rostning.
 

Jonken

Well-known member
Löfbergs? Färskt, endast typ tre veckor sedan rostning.
Det låter rimligt, de har också påsar med 400g. I fallet för bönor är det ju inte så tokigt om fler hakar på mindre förpackningar (även om det kanske inte är färskhet rosteriet tänkte på ;)). Tre veckor är destruktiva dessutom imponerande.

Bergstrands EMILS 10.0 EKO, en riktig favorit, har mest provat mörkare rost tidigare, men denna mellanrost med lite härlig balanserad syra är riktigt god!
Har för mig att jag gillade tonen av apelsin i den (y)
 

Ivar

Member
Kört Gringo: El Salvador Red Bourbon Espresso senaste veckan. Blir väldigt bra! Gillar balansen av fruktsyra och sötma. Väldigt trevligt oxå att jag precis upptäckt att jag har 20min promenad till Gringo's rosteri och butik! Fick en påse rostad dagen innan!
 
Topp