Vad har ni i kvarnen just nu?

iceaway

Well-known member
Ja frakt gör ju så att man blir uppmuntrad till att köpa lite större mängd kaffe än man egentligen vill annars, för att komma upp i ett belopp där den slopas. I Björklunds fall kan det bli två kilo :unsure: bäst att ha någon att dela med.

I kvarnen: Koppar Indonesien Java Blawan Estate
Smakade hemskt som presskanna. Väldigt rökigt. Roligt att se hur bryggmetod spelar in, som espresso har intrycket ändrats till lakrits eller salmiak och i V60 är röken under kontroll. Hoppas på att det äntligen ska bli en ljusrost i sista delen av min "stora kafferesa" nästa månad.

Apropå frakt är Koppars modell ganska trevlig om man alltid vill ha nyrostat och slippa behöva planera eller frysa in. Man ska väl helst prenumerera för att det ska löna sig men smidigt som present eller prova-på också.
Kör också den prenumerationen. Hittade inte rökigheten du nämner, men har bara kört i min V60 än så länge.

Deras modell med 20kr rabatt + fraktfritt när man prenumererar är väldigt trevlig! Gör att det blir lite mindre tröskel att beställa en mindre mängd.

Sent from my HD1913 using Tapatalk
 

benji

Member
Har hittat Lidingö Rosteri som rostar två olika blends till riktigt bra pris för kvalitén. Deras mellanmörkt är det bästa jag kört i min Silvia än så länge. 200 kr/kg om man besöker rosteriet eller 229 kr/kg i butik och mycket mycket bättre än J&N överprisade halvkilospåsar.
 

Brunabönor

Well-known member
Blandar 3 bönor just nu hejvilt som ger mig sinnesro.
Rostat dessa själv, mellan till mellanmörkt. En kuban som jag köpte på rawcoffee förra året, en omärkt brasilian jag hittade i råböne låddan samt Tanzania Ngila.. Livet är toppen igen!
 

Jonken

Well-known member
Har testat lite olika bönor från Lykke som inte riktigt föll mig i smaken. Gilcimar Tilli däremot tycker jag smakar toppen så länge man inte går för högt i temperatur.

Undrar vad de rostar själva och vad som rostas i Berlin. Happiness och Oj! tyckte jag smakade bränt på samma vis som stordrakskaffe ofta gör, även om det är betydligt ljusare kaffe. Bättre lycka som espresso än brygg.
 
Har också testat några av Lykkes kaffen och fick till riktigt fin espresso med BAMBAM som verkligen smakade hallon och choklad, men var inte alls lika imponerad av OJ! eller Darkness vilka båda blev "ok" som bäst.
 

avart

Member
Koppars etiopiska som kom denna månad var fantastiskt i v60 - det har den där lite farinsockerartade sötman som jag alltid letar efter i kaffe, plus rejäl syra och en hel del persika, bergamott och fläder/jasmin eller nåt. Får inte ut samma sötma ur den som espresso, någon som lyckats?
 

Jonken

Well-known member
Nyss: Black Honey Coffee Roasters Guatemala Finca El Morito. Brun påse, som indikerar att den är avsedd för espresso.. Men jag tyckte bättre om den som brygg - lite oväntat att bönor från Guatemala smakar blåbär :) (i espresson fick jag mest kakao)

Nu: Rävens Rester. Kul att erbjuda bönor från testrostningar. Nordby har lyckats bra att blanda till något bra och balanserat, även om det känns som att det kanske finns små underrostade vibbar och svaga överrostade toner om man letar efter det. En del andra rosterier hade kunnat vara stolta över blandningen som flaggskepp (antar att den här varierar en hel del? Men det är ju en del av tjusningen också)

Sist, och förpassad till nödfall, har jag hans Sova Räv. Smakar precis som snabbkaffe skulle göra om det var rent och färskt, utan de vidriga tonerna. Känner att man lika gärna kan dricka te. Kan inte brygga espresso på landet, men kanske fungerar den bättre för det?
 

svartvest

Well-known member
Fick kaffe från Standoutcoffee, tjenare....ett av de bättre kaffen jag smakat. Alla smaker som fanns på paket var där. Både som aeropress och som ibrik.
Plommon, choklad, brunt socker, juice mint, citrus, juice syra och en len kropp.
Colombia sudan rume lot 3
 

Mber

Active member
https://www.dropcoffee.com/collections/beans/products/don-mayo-yellow-honey-cauai-costa-rica en aning mörkare i smaken än vad deras bönor brukar vara - härligt silkeslen och fyllig kropp och mycket riktigt lite gräddig apelsin i bakgrunden. Kul med något annorlunda.
Låter gött :) Har spanat in den ett tag, men inte provat än. Hur var eftersmaken - var den kort eller var den långvarig? Brukar vara det enda jag återkommande har emot Drops kaffen när jag beställer dem på café.

Fick kaffe från Standoutcoffee, tjenare....ett av de bättre kaffen jag smakat. Alla smaker som fanns på paket var där.
Roligt att höra; fick samma intryck av deras tvättade Kenya :) Har bara hört gott om deras kaffen hittills så ser framemot att prova mer. Väntar dock på att de ska ta in fler tvättade kaffen - kanske beställer en till Kenya sålänge och ser om den är lika bra som den första.
 
Topp