Fick samma böna hem, första försöket med det AP recept som funkat bra med andra bönor jag testat, 14 kaffe malt på 14 klick i Timemore, 200 g vatten, rör om, vänta till 2 min sen pressa i 20 s. Smakade inte det minsta mjölkchoklad och hade en obehaglig bismak som jag tolkade som sur. Nästa försök malde jag ett klick finare men i övrigt samma. Det blev ännu värre. Frustrerande. Tolkade jag bittert som surt? Fortsättning följer, men ni som har denna böna ge gärna tips på bryggmetod åt en förvirrad nybörjare
Som sagt tidigare är jag inte riktigt kompis med mina Aeropress - det kan bli jättegott men också rätt dåligt och det tråkiga är när man inte förstår riktigt varför. Det är lätt hänt att kaffet blir överväldigande tycker jag, antagligen en kombination av hög temperatur, tryck och och omrörning.
På sistone har jag försökt ta inspiration från https://youtu.be/dne8YQAPb8k?t=46 som är inne lite på de saker jag redan börjat göra - pilla mindre med kaffet. Själv har jag ingen Prismo men det blir viss skillnad av att använda två pappersfilter eller ännu bättre ett billigt i metall under pappersfiltret och sen trycka väldigt lätt.
Bryggde en kopp med Timemore @14, 14g:235ml (samma ratio som jag använde i Clever dripper när det smakade marabou) och Michael Fabians metod. Lite svagt men ingen som helst beska. Bönorna är lite syrliga så det kan vara det du kände. Helt okej men jag skulle antingen mala lite finare, sänka ration eller röra om lite för att få en starkare kopp.
För mig är kaffe en ständig resa i jakt på den perfekta koppen det blir inte så mycket lättare med tiden eftersom målet flyttar på sig, men man kan åtminstone få ett hum om vilket håll man kan försöka justera och så är det bara att prova sig fram till att man är nöjd eller påsen tar slut :lol:
Senast ändrad: