Värm trumman till minst 210 grader. Häll i bönorna (max 420 g eller minst 300g) och kör på full värme utan hatt tills första crack börjat rulla ordentligt. Dra sedan ner till 6 eller stäng värmen helt(vilket jag ofta gör) för sista delen av rostningen. Du har då tillräckligt med värme i trumman och bönorna för att rostningen ska fortsätta och du får mycket lättare att bedöma rostgraden visuellt. Lycka till.
Värm trumman till minst 210 grader. Häll i bönorna (max 420 g eller minst 300g) och kör på full värme utan hatt tills första crack börjat rulla ordentligt. Dra sedan ner till 6 eller stäng värmen helt(vilket jag ofta gör) för sista delen av rostningen. Du har då tillräckligt med värme i trumman och bönorna för att rostningen ska fortsätta och du får mycket lättare att bedöma rostgraden visuellt. Lycka till.
Oj vad trist det ser ut
Vilken storlek har du? Forsmans råd är väl för den större rosten (500g)
Har lagt en beställning på 250-varianten av denna. Ser ut som en väldigt trevlig maskin. Ni som använder den, vilken rostgrad brukar ni sikta på? Jag dricker annars helst Koppi, Per Nordby och liknande. Jag förväntar mig inte att kunna nå deras nivå såklart, men kommer jag en bit på vägen är jag nöjd!
Jag brukar sikta på mellanrost.