Jag har rostat 3 olika batcher och tror jag kommer bidra med följande upplägg.
Jag blottar strupen i hopp om att jag inte är helt ute och cyklar med min rostning i varmluftsugn.
start 200grader
ca 7min 215 grader
8min 225 grader
8,50min omrörning
9,55min 230 grader
första crack 10,55
11,30min 230 grader
12,45min 225 grader
15min STOP.
Här borde det stå en snygg recension från kaffecompagniet som fått provsmaka:lol:
Jag testade att mäta tempen men det verkar som vår termometer slutar på 37,3, hahaha, nej strax under 200 grader, så jag la ner det. Nu kör jag på ugnens temp och det är förmodligen inte helt tillförlitligt. I det läget får man ju helt enkelt gå på smaken av den färdiga prodikten.
Nej det är väl så. Jag är ju ny på det här området och behöver tränas in i att känna smaker. Som vanligt ska allt gå fort och helst hända dagen innan, så för att överhuvudtaget veta om man lyckats så tog jag med mig ett par olika rostningar till kaffecompagniet. Han spottade inte ut kaffet iallafall.
Den rostningen som jag skrev om smakar kanon till min morgonlatte.
Här har ni mitt bidrag inför 19 nov.
Stämmer inte riktigt med mitt föregående recept. Höjde tempen lite tidigare. Någon som vill ha helt utförlig rostningsschema så skrik till
Ja jag har 100g kvar. Jag har ju haft lite tid på mig. Lilleman tjatar hela tiden om att vi ska rosta kaffe när vi går hemma på dagarna.
Sista vändan nu gjorde jag på 300g.
Såg du min fina ventil. Såg trixet i en gammal tråd.
Ja jag har 100g kvar. Jag har ju haft lite tid på mig. Lilleman tjatar hela tiden om att vi ska rosta kaffe när vi går hemma på dagarna.
Sista vändan nu gjorde jag på 300g.
Såg du min fina ventil. Såg trixet i en gammal tråd.
Jag har rostat 3 olika batcher och tror jag kommer bidra med följande upplägg.
Jag blottar strupen i hopp om att jag inte är helt ute och cyklar med min rostning i varmluftsugn.
start 200grader
ca 7min 215 grader
8min 225 grader
8,50min omrörning
9,55min 230 grader
första crack 10,55
11,30min 230 grader
12,45min 225 grader
15min STOP.
Här borde det stå en snygg recension från kaffecompagniet som fått provsmaka:lol: