Jan Erik Silverschnitzel
Well-known member
Den är fixad nu, problemet var kalk i systemet tydligen. Uppgraderade i samma veva till 9 bar mod, IMS spridarfilter samt bryggpackning i silikon.
Nån gång om året rekommenderade de? Det stod bara kalk som förklaring men kan fråga mer när jag hämtar maskinen, kanske var det inte bara det som var problemet.Det låter som en konstig förklaring, om det inte var kalk runt själva bryggpackningen - eller tja, det är möjligt att ha läckage från t.ex. kokaren och att det droppar ner genom springor i plåten (men det är ytterst ovanligt).
Var bara försiktig om du har tänkt avkalka mer regelbundet nu - kokaren är i aluminium och ganska känslig för sura lösningar. Det finns specialmedel att köpa men personligen gillar jag ättiksprit 50/50 med vatten som är effektivt och relativt skonsamt. Nackdelen är att man behöver skölja igenom rikligt med vatten för att bli av med bismak och doft. Lämna inte medlet i för länge, runt 20 minuter räcker.
Kan du spola vatten genom ångröret?
Se till att det verkligen går att spola igenom också - då kan du skruva bort spridarfilter och dess hållare och se om det går att pumpa genom gruppen.
Det är inte så lätt att knappen för ånga är påslagen samtidigt som du försöker trycka på knappen för bryggning? (Gör jag det på min classic så får jag ej vatten genom brygghuvudet nämligen, måste slå av ångknappen först).Jaha då skulle jag köra igång här hemma men inget kommer ut alls. Provar ta ut portafiltret och trycker på knappen men det låter för jävligt och rinner inte, bara några droppar kommer ur det där spridarfiltret som var utbytt. Butiken har stängt t.om måndag, har nån en aning om vad som kan ha skett och om man kan göra nått eller bara vänta till måndag och kontakta dem igen..
Du kan skaffa en 6barsmodd med, beroende på vilken typ av espresso du vill ha!Är detta the end game för Gaggia Classic Pro? Öppet portafilter och IMS-basket, IMS spridare, 9 bar. Eller finns det nått mer skoj att kika på?
Problemet med e61 är ju att den varierar mycket i temp beroende på flödet av vattnet. Därför är det lite extra knivigt att sätta tempen rätt när man kör pressure profile.Det ska nämnas att lite temperaturförlust inte nödvändigtvis behöver vara dåligt, speciellt mot slutet av skottet.
Jag har haft en MiniGaggia, som är extremt stabil, men jag kan inte påstå att jag märkte så stor skillnad.