Det verkar som om den enda poängen med klövermjölk är att kunna ha för gammal mjölk i kylskåpet utan att det märks (poängen med vanlig högpastöriserad mjölk är ju att den oöppnad inte behöver förvaras svalt, bra för små engångskuber osv).
Hej och tack för ditt mejl!
Jag kan förstå dina funderingar kring skillnaderna på de olika mjölksorterna. Eftersom Klöver är ett lågprisalternativ så har vi inte spenderat några pengar på information,annonser eller marknadsföring av Klövermjölken.
Mjölk under varumärket "Klöver" har samma innehåll med lika mycket vitaminer och näringsämnen som den vanliga mjölken. Det som skiljer är temperaturen vid värmebehandlingen av mjölken. Klöver högpastöriseras i över 100 grader och vanlig mjölk lågpastöriseras i 72 grader. Båda sorterna är svensk mjölk!
Med vänlig hälsning
Arla Forum
Kristina Holländer
Om man till exempel använder vanligt pastöriserad mjölk till allt utom kaffe/the/eller vad man nu dricker bör det inte vara någon fara alls - och då har man fortfarande minskat sin mjölkkostnad avsevärt!
Konstigt sätt att behandla ett lågprisalternativ. I dagens samhälle måste produkter synas för att någon skall köpa........ Detta kanske inte gäller mjölk??
Där tror jag att snickaren i dig kom fram, mitt på spiken. Därför behöver en lågprisprodukt även den sin reklam/information. Bra sammanfattning KG.Problemet är väl att om folk är som jag så är man alltid lite misstänksam till ett billigt alternativ som ploppar upp och utan info eller ledtrådar om varför något är billigare så litar man inte på produkten, i synnerhet om det gäller mat och färskvaror. (sån är jag i alla fall)
- Varför är det billigare?
- Är det sämre, är det därför det är billigare?
- Billig mjölk... kommer det från någon Rysk Belgian Blue ko från Danmark?
- Det står inget på hyllkanten... Äh, jag köper den vanliga så får jag kolla på den där igen nästa gång när jag har mer tid.
Varför skeptisk? Mjölken är billigare, håller längre och har snyggare paket. Som student är sådan mjölk ett verkligt bra alternativ till dyrare, vanlig, mjölk; man bör hur som helst få i sig tillräckligt med näringsämnen med rekommenderat kostintag i alla fall.
Om man till exempel använder vanligt pastöriserad mjölk till allt utom kaffe/the/eller vad man nu dricker bör det inte vara någon fara alls - och då har man fortfarande minskat sin mjölkkostnad avsevärt!
Att hela tiden sträva efter billigare (och nödvändigtvis sämre) mat är ett race mot botten.
Håller definitivt aldrig i livet med dig om att något som är billigare är nödvändigtvis sämre.
Och resten av ditt dravel kan man köra ner i knockboxen direkt, du svamlar ju som en dåre. På tal om mjölkkostnader, hört talas om många bäckar små?:huh:
Du kanske skulle ha läst vad jag skrev först? Jag sa inte att om A är billigare än B så är A alltid sämre, men att _lågprishetsen_ ger sämre mat.
Varför tror du att de har mycket bättre mat i Italien?
På tal om kaffekostnader, hört talas om många bäckar små? Så du köper dyrt kaffe men dumsnålar på all annat mat?
Genom att alltid handla det billigaste utan hänseende till kvalitet och smak - som många gör när det gäller både mjölk och kaffe - signalerar vi till handeln att det viktigaste är just pris och inte kvalitet.
Sedan kan man undra vad det är som kostar, här i Estland har vi alldeles utmärkt mjölk och den kostar ca 6 kr per liter.
Hur nyttigt det är för miljön att skicka runt mjölk och yogurt långa sträckor kanske vi inte skall ta här.
Genom att alltid handla det billigaste utan hänseende till kvalitet och smak - som många gör när det gäller både mjölk och kaffe - signalerar vi till handeln att det viktigaste är just pris och inte kvalitet.
Då kommer vi också att få precis den mjölk och det kaffe vi har bett om.
Sedan kan man undra vad det är som kostar, här i Estland har vi alldeles utmärkt mjölk och den kostar ca 6 kr per liter.