Kanske är helt ute och cyklar, vilket förvisso är miljövänligt.![]()
... Resterande 80 W går ut i havet och bidrar till global uppvärmning och övergrodd av alger.
Exakt samma sak sade "min" trevliga italienare till mig, när han introducerade mig för Brikkan.
Jepp, Brikkan producerar brutal crema i jämförelse med vanlig moka.
Får jag bara fråga vad brikkan är?
För att väcka liv i en gammal god tråd...
En stor anledning till att jag inte gör mycket moka är att är långsamt och framförallt miljöekonomiskt vansinne att använda elspis. Jag vill ha gas, men det finns naturligtvis inte indraget i huset.
Därför slogs jag av tanken... Kanske det vore idé att skaffa ett litet gasolkök, eller kanske ett litet spritkök, just för att brygga moka? Någon som testat? Är det värt det? Något tips på vettig modell som inte är fulare än att man skulle kunna ha det stående i köket?
Min Silvia (med PID, men det borde inte påverka nämnvärt) har snittat 60 W under tiden den är på (07:00 till 22:00) under den senaste månaden. Runt 3-6 dubblar om dan (och en uppvärmning från kall). Runt en spänn om dan i el, så ekonomiskt är det inget att bråka om. Men inte optimalt för miljön... :blush:
Tack för tipsen!
Gummipackningen är bytt flera gånger men filtret har jag aldrig bytt. Får prova att byta det och diska hela bryggaren grundligt.