För snabb process espresso

Wolek

Member
Hej,
Jag köpte en begagnad Alex Duetto II för en tid sedan men har ännu inte kommit till skott för att köpa en kvarn. Kör nu på färdigmalet espressokaffe (Lavazza Espresso). Det jag funderar på är att kaffet kommer för snabbt: Det tar bara 2-3 s innan det kommer igenom portafiltret och sedan tar det bara några (5-6) s för en dubbelespresso-volym att rinna igenom.
Jag misstänker att det har att göra med att jag använder färdigmalet kaffe men tänkte kolla här med alla er kunniga i ämnet, om det kan ha med något annat (t ex gud förbjude själva espressomaskinen :D)?
 

Jonken

Well-known member
Moderator
Nej, det är moka-malet kaffe. På sin höjd avsett för att använda i s.k. trycksatt korg.

Du kan köpa Zoegas Espresso Della Casa som säljs lite finare malet. Men i förlängningen behöver du en kvarn.
 

Wolek

Member
Nej, det är moka-malet kaffe. På sin höjd avsett för att använda i s.k. trycksatt korg.

Du kan köpa Zoegas Espresso Della Casa som säljs lite finare malet. Men i förlängningen behöver du en kvarn.
Tack, ska prova men tror du att den snabba genomrinningen är enbart/mest pga själva kaffet?
 

Jonken

Well-known member
Moderator
Ja. Om du vill sakta ner det hela en aning kan du packa korgen så mycket det bara går, genom att nutera tampern:

 

Jonken

Well-known member
Moderator
För att förtydliga kan du alltså klämma något extra gram eller så på det viset.. Eller bara genom att tampa flera gånger, i lager om du vill (säg att du skopar i dosen med flera skedar och trycker till lite efter varje).

En nödlösning.
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
15,081
Inlägg
158,771
Medlemmar
19,652
Senaste medlemmen
Calle
Topp