Hehe japp. Känner det själv också. Ett steg i tagetHaha... Det här kaninhålet blir djupare och djupare.
Det finns en myriad av trådar om kvarnrekommendationer om du tittar under forumet "Kaffekvarnar" här. Många som har varit i nästan precis din situation nyligen.
Själv har jag en DF64 med SSP Cast i och är nöjd med den efter lite moddande.
Frakten på elektros var ca 700 kr. Jag hittade dock en Oscar 2 på baristashoppen för bra pris. Dock är det inte uppenbart att det är 22-versionen så jag får anta att det inte är det.Ja jag tror också att en Oscar 22 är ett bra val för dig. Du behöver göra något i stil med det här före bryggning bara:
..så blir temperaturen inom spannet.
Den går även att göra extra stabil om du skulle känna behov för det senare (en del av justeringarna kanske redan ingår i '22'):
Jag har haft en Nuova Simonelli Musica som har i stort sett samma delar. Inte svårt att brygga bra kaffe och som sagt rejält tryck i ångan. Du bör slå på den en 20-25 minuter innan om jag minns rätt, kanske lite mindre om du spolar vatten genom gruppen när den tycker sig vara 'redo'.
Quamar Q50E är den bästa av de kvarnar du nämner, men kanske inte den jag skulle valt i första hand. I längden kan det vara värt att lägga mer pengar på en kvarn men om du bara vill ha en klart godkänd att börja med är det inte ett tokigt alternativ*. Beroende på vad frakten går på kan du kanske spara lite på Elektro's annars.
*nackdelen är främst att du lär behöva offra en 5g eller så varje gång du byter inställning eller i början på dagen om du vill dricka färskt kaffe utan att blanda i gamla rester
Pratade med en jobbarkompis idag och han har en Rocket som han säger att han kör på 10 minuter och gjort så i en hel del år och E61 skall väl vara bland det slöaste som finns? Han hade dock aldrig mätt temperaturen på grupphuvudet så vi får se om han börjar kolla närmare på det nu...Om jag inte har missat något så är de där 5-10 minuterna mest marknadsföring.
Hemma maskiner brukar ha en kokare på 1-2L och funkar likt en vattenkokare. Man är ju van vid att en vanlig vattenkokare kan koka 1l vatten på 1-2 minuter ungefär så då kan man ju anta att vattnet i en hx maskin tar ca 1-8m att koka. Sedan ska vattnet idealt cirkulera några minuter för att värma upp brygg gruppen osv så 10-15 minuter är nog ett ca minimum för att temperaturen ska stabiliseras i maskinen.Pratade med en jobbarkompis idag och han har en Rocket som han säger att han kör på 10 minuter och gjort så i en hel del år och E61 skall väl vara bland det slöaste som finns? Han hade dock aldrig mätt temperaturen på grupphuvudet så vi får se om han börjar kolla närmare på det nu...
Som det går att se på graferna lite högre upp är det skillnad på 20-30 min och 45-60. Jag tänker att man inte ska känna sig tvingad att vänta så länge, men i normalfallet hellre över spannet än för kort.nog 20-30min man får vänta