Espresso med socker eller inte?

Dricker du espresso med socker, eller utan ?


  • Totala väljare
    47

Dunne

Well-known member
Dunne, testa även lite socker i de blandningar/bönor som är toksyrliga.

Vad får man för underliga effekter då? :)

En sak jag har funderat på när det gäller socker i espresso... ska man röra om när man har hällt i det? Förstör man inte creman då? :)

Du ska nog inte köra med visp. Men lite omrörning ska nog creman tåla, annars så får du nog göra om den.
 

Tallinn

Well-known member
Tjock go crema håller sig! Det är faktiskt ett sätt att kolla om man har BRA crema, se om den "fyller igen" bakom skeden!
 

rhide

Well-known member
I helvete!!

Det finns de saker man helt enkelt inte gör. Till exempel att fånga in måsar, smeta in dem i olja och sedan släppa ut dem på någon strand till Östersjön. Hälla socker i sitt kaffe är en annan sådan sak.
 

fred

New member
Utan socker tycker jag att espressons egen smak framhävs på ett annat sätt än med socker. Man får en känsla av själva kaffet o inte en massa grejer. Men själv beror det på tillfälle om jag använder socker eller inte. Snabb morgon espresso = Socker eller en högtidlig kaffepaus= Inget socker
 

Axel

Well-known member
I helvete!!

Det finns de saker man helt enkelt inte gör. Till exempel att fånga in måsar, smeta in dem i olja och sedan släppa ut dem på någon strand till Östersjön. Hälla socker i sitt kaffe är en annan sådan sak.

Haha en bra jämförelse ;)
 

lupoo

Well-known member
Som några säger så kan man prova med några korn socker på sin espresso (men det där med hela påsar och fulla skedar men socker kan jag inte förstå) det kan höja smakerna. Så jag provar mig fram och har kommit fram till att lite tuffare robustablandningar blir oftast lite bättre med lite socker.
Så jag lägger ner min röst.:unsure:
 

Henrik

Administrator
Forumpersonal
Moderator
Jag blev lite förvånad att så många använder socker i sitt kaffe. Själv så har jag faktiskt aldrig provat... men får nog göra det nu, även fast jag föredrar att dricka och äta så svart som möjligt. Vill jag ha något sött så får det bli lite glass eller annat snaskigt.
 

rhide

Well-known member
Seriöst nu gott folk. :angry:

Att ta socker i kaffet är ju ett underkännande av kaffet man själv (eller någon annan) gjort, att det dessutom tar bort merparten av hela iden med att dricka ett välbalanserat, väl utstuderat kaffe som mist hundratalet svarta barn fått sätta livet till för att producera gör ju inte saken bättre direkt.

Testa allt.. visst. Coca-Cola i rödvin, någon?
 

cango

Well-known member
inge socker här heller.
men lite cocacola i öl är gott...:) (men inte för sockret i sig, utan för kombinationen)
 

Dunne

Well-known member
Seriöst nu gott folk. :angry:

Att ta socker i kaffet är ju ett underkännande av kaffet man själv (eller någon annan) gjort, att det dessutom tar bort merparten av hela iden med att dricka ett välbalanserat, väl utstuderat kaffe som mist hundratalet svarta barn fått sätta livet till för att producera gör ju inte saken bättre direkt.

Testa allt.. visst. Coca-Cola i rödvin, någon?



äh, ge dig. Det finns folk som gillar att söta till sitt kaffe. Inget som är fel med det.
 

Kaffegalningen

Brewtal kaffenörd
Att ta socker i kaffet är ju ett underkännande av kaffet man själv (eller någon annan) gjort

Nej, att ta socker i kaffet är att göra det lite sötare i smaken. En del gillar det och andra inte. Det har inget med ett underkännande att göra, det har att göra med smakpreferenser.

En liknelse vore i så fall att kalla det för ett underkännande av mat för att man har i kryddor, men jag gillar kryddstark mat så jag har i kryddor.

:coffee:
 

rhide

Well-known member
Mja, om man låter kocken krydda är det en sak, men om man själv tillsätter kryddorna efteråt så underkänner man kockens kryddning. Jag tycker det blir precis samma sak med socker i en espresso.
 

Kaffegalningen

Brewtal kaffenörd
om man själv tillsätter kryddorna efteråt så underkänner man kockens kryddning.

Om du inte erkänner dina egna smaklökar och faktumet att alla människor har lite olika smakpreferenser... så underkänner du dina egna smaklökar, du förkastar dina möjligheter att få just din portion att smaka precis så som du vill ha den och låter dig bli slav under andras kryddburkar.

Lagar man mat åt 10 personer så är det en total omöjlighet att träffa allas tiopoängare med kryddningen, man får sikta i mitten och ta ett säkert kort, så får de som vill ha mer styrka dutta lite extra salt/peppar på sin tallrik och de som vill ha smaklöst kan äta gammalt knäckebröd utan smör.

:cool:
 

rhide

Well-known member
Lite självkritik är inte alltid en dålig egenskap iofs. Socker tar lätt överhand över de andra smakerna, precis som svart pigment gör när man blandar färg, eller som salt när man lagar mat.

Tillsätter man ständigt socker i sin espresso kommer man inte utveckla sina smaklökars förmåga att känna igen olika smaker, och därmed mista potentiell eller aktuell förmåga att känna skillnad på olika bönor och blandingar.
 

Forumstatistik

Trådar
14,965
Inlägg
157,898
Medlemmar
19,572
Senaste medlemmen
jh
Topp