Vad behöver man tänka på när det gäller filtrering förresten? Vill ju ta bättre hand om en lite dyrare maskin. Det ska komma med nåt tank-filter som jag fattat det som kanske duger? Sen antar jag att det måste bytas ut då och då? Bor i Stockholm så vattnet är mjukt i alla fall så antar att man *kan* skita i det helt vilket jag gjort med Gaggian, och bara avkalka varje år - men det kanske inte är nåt som kokare osv mår så bra av i längden.
Edit: Hittade svaret själv tror jag: https://www.kaffecompagniet.se/lelit-vattenfilter-70l-2-pack-103579
Så kanske byta ut ett sånt där filter efter 100 liter eller så (eftersom 70 liter är för medelhårt)? Är väl det smidigaste eftersom jag inte behöver filtrerat vatten för nåt annat än att hålla maskinen i god hälsa (eftersom vattnet redan är mjukt antar jag att man snarare vill ha tillsatser i vattnet än att filtrera för pour over till exempel).
Edit: Hittade svaret själv tror jag: https://www.kaffecompagniet.se/lelit-vattenfilter-70l-2-pack-103579
Så kanske byta ut ett sånt där filter efter 100 liter eller så (eftersom 70 liter är för medelhårt)? Är väl det smidigaste eftersom jag inte behöver filtrerat vatten för nåt annat än att hålla maskinen i god hälsa (eftersom vattnet redan är mjukt antar jag att man snarare vill ha tillsatser i vattnet än att filtrera för pour over till exempel).
Senast ändrad: