Det är väl ingen större hemlighet att jag tittat en del på Versalab M3...
Var bönorna kommer in är faktiskt det största frågetecknet just nu. Jag velar mellan följande alternativ:
- Uppifrån, parallellt med axeln ner i malhuset (detta borde kunna bli det snyggaste, men det blir svårt att få till ett tillräckligt stort hål)
- Från sidan, lätt att få tillräckligt stort hål men svårt att få det snyggt
- I vinkel snett uppifrån (blir det det bästa av båda världar, eller det sämsta?)
Det malda kaffet sprutar (förhoppningsvis) ut i skarven mellan övre och nedre malskivan (runt den stora räfflade muttern), och samlas upp av en rostfri tratt.
.....Drog runt remskivan för hand, och oj, vad det tog emot... Jag var tvungen att hålla emot i malgradsjusteringen, för annars så drar malskivan runt hela hållaren för den övre malskivan. Eftersom den är gängad med högergänga så vill den dra ihop skivorna, och då nyper kvarnen fast ordentligt. Så låsningen av malgraden är ganska kritisk. Nästa kvarn kanske blir vänstergängad i justeringen...
......Ska man köra doseringen på vänster eller höger sida? Med K6-an så är jag van att hålla portafiltret med vänster hand, och på min bänk blir det bäst med hopper till höger. Men av nån anledning så har jag hela tiden tänkt mig böninloppet till vänster......
Men vad är nu detta, menar du att du inte ger dig på att blåsa glaset själv?Nån som vet en bra leverantör för glasrör i diameter 60-80 mm kapat till specad längd med ändarna smälta mjuka? Jag har för mig att jag läste att nån hade fixat en minihopper i glas till sin kvarn...