De däringa La Pavoni...

Eugene Tooms

Well-known member
Det var väl inte en dag för tidigt! Vill gärna öka sektkänslan hos oss som kör La Pavoni ;)

Nocavity. Jag har sett suddgummin med texten "No cavity club" hos tandläkaren. Kanske något för dig?
 

macahekee

Active member
Är det någon som har tips på hur man får bort limmet på insidan av det genomskinliga plastskyddet som sitter över nivåröret på nyare modellen?
 

Lapavoni

Active member
Ska det sitta en fjäder ring i portafiltret?
Min filterkorg ramlar ur då jag skall knacka den..årsmodell 1980
 

HE

Well-known member
Nej man får hålla lite med pekfingret mot filterkanten när man knackar ut. Det kan vara varmt o gott där.
 

Lapavoni

Active member
Nu har jag insett att jag inte vill ha någon tråd i filterhållaren. Gilla att det går snurra på filtret med tummen då man fyller med kaffe :)
 

HE

Well-known member
Jag har en enkel spout på mitt pf så jag tar alltid ur korgen när jag tar i kaffe och tampar.
 

HE

Well-known member
Naket är coolt! Jag vill bara inte borra sönder originalet. Kanske finns det någon som har ett handtag som ligger och skrotar?
 

GLC

Well-known member
Vad bör man tänka på gällande köp av begagnad La Pavoni, främst om man köper den osedd så att säga.

Fyll på med tips!
 

Emil

Well-known member
Samtidigt som man köper en beg maskin passar man på att beställa ett kit med alla packningar från t.ex. Orphanespresso Kolla även med säljaren så att det inte finns någon rost under spillbrickan...
 

bodaniel

Well-known member
Det mesta borde väl gå att byta, men det kostar så klart pengar. Maskinen bör vara helt fri från rost. Kolven ska vara i mässing, inte plast.
 

Lapavoni

Active member
Begköp bör inte vara ett problem. Jag har ärvt min och den är i nyskick efter 30 år. En liten rostfläck under spillbrickan men det hindrar inte funktionen. Bytte packningar förra året själv men det var bökigt och ovärt, de var fräscha...se min profil för bilder.

Lycka till med ditt köp!
 

Escil

Member
Hallå fellow kaffeälskare!

Första lägenheten skall firas med inköp av första espressomaskinen. Har läst runt lite på forumet och har fastnat för La Pavoni. Det tar antagligen att ta lite tid innan man fått häng på maskin, teknik, malning av bönor etc. men hårt slit skördar godast frukt. Kommer antagligen att återkomma med en hel del frågor inför kommande köp och, framförallt, när maskinen står på köksbänken och jag ska försöka tillverka drickbara espressos. To be continued...

Känns mycket trevligt att ha hittat in på forumet, trevligt att råkas allesammans!
 

BönOlle

Member
Hallå fellow kaffeälskare!

Första lägenheten skall firas med inköp av första espressomaskinen. Har läst runt lite på forumet och har fastnat för La Pavoni. Det tar antagligen att ta lite tid innan man fått häng på maskin, teknik, malning av bönor etc. men hårt slit skördar godast frukt. Kommer antagligen att återkomma med en hel del frågor inför kommande köp och, framförallt, när maskinen står på köksbänken och jag ska försöka tillverka drickbara espressos. To be continued...

Känns mycket trevligt att ha hittat in på forumet, trevligt att råkas allesammans!


Välkommen Mackan! ;)
 

Alfredo

Well-known member
Är det värt att offra handtaget för att få ett naket?
Man använder ju ändå aldrig sproutsen eftersom kopparna blir så små.
Har iofs hört att hantagets kylning på gruppen skulle försämras lite efter att ha tagit ur botten på handtaget.
Vad tror ni?
 

bodaniel

Well-known member
Naket ser väldigt vackert ut vid en lyckad shot. Man ser dessutom väldigt lätt om man har gjort något fel. Smakmässigt tror jag inte att det gör speciellt stor skillnad. Och om du vill kyla grupphuvudet gör du nog det bättre med en kall våt handduk eller genom att kyla filterhållaren i kallt vatten.

Köp nytt naket på Orphan espresso eller såga själv är min rekommendation. Har du en gång provat naket vill du inte tillbaka.
 
Topp