DavidLundholm
Well-known member
Jag gjorde en koppning för att jämföra de spetsiga mot de rundare (som dessutom ofta var pea-berries):Rolig idé spännande att höra om du kan känna skillnad på de spetsiga/tårdroppformade bönorna och de rundare, som lika gärna kan vara något annat.
För att förtydliga tycker jag inte att det blir godast som espresso (tror även att det är viss skillnad på den här skörden och den för 5 år sedan) men det är värt att prova ett skott åtminstone eftersom det intensifierar smaken. För den som inte har espressomaskin fyller en lite extra stark presskanna en liknande funktion, samtidigt som det nog smakar lite bättre.
Runda:
jordig och sträv med vass eftersmak
Spetsiga:
söt och milt jordig, fyllig eftersmak som bara tonade ner utan konstigheter
Det var tydlig skillnad och min förhoppning att bli av med bismaken från första försöken lyckades!
Ni som fortfarande har bönor kvar bör verkligen testa detta också, det är värt mödan.
(Tyvärr var det mindre än hälften som faktiskt var spetsiga men jag föredrar två goda mot sju hyfsade koppar…)