JvD
Well-known member
Sorry för min okunnighet i fysik men jag TRODDE vatten kokade vid 100, förvisso beroende på lfttryck, etx höjd över havet och sånt. När vattnet kokar här så TÄNKER jag 100gr. Helst skall man kanske stänga av det PRECIS när det börjar koka för att behåplla syrenivån i vattnet. Sedan låter man det rimligen stå en stund till allt annat är färdigt vilket, tillsammans med nedhällningen i glaskanna med tillhörande kaffe, torde gissningsvis ge en temp på 91-95 grader Att ta kaffe vid fiskögonstorlek som kanske är the-temperatur så tror jag det är på tok för tidigt. GLÖM inte att röra samt att låda det dra en stund. Gör någar nya försök. Ge inte upp! ;-)
EDIT: Kollade snabbt på kaffeinformation.se som svara på frågan och mycket riktigt besvarar den med "92 - 96 grader" (kaffeinformation.se)
Kolla också CG How-to-artikel: http://www.coffeegeek.com/guides/presspot
EDIT: Kollade snabbt på kaffeinformation.se som svara på frågan och mycket riktigt besvarar den med "92 - 96 grader" (kaffeinformation.se)
Kolla också CG How-to-artikel: http://www.coffeegeek.com/guides/presspot