Tack! Jag kör på kranvatten men gjorde en välbehövlig rengöring av kvarnen ![]()
Mitt kit kom också fram igår
Enligt receptet för Third Wave Water Classic verkar det bli ungefär den här koncentrationen i destillerat vatten:
Ca 16 Mg 29 Na 12 So4 113 Cl 16 Karbonat 0
Har man mjukt vatten borde man kunna komma ganska nära ändå. Jag räknade på stockholmsvatten och kom fram till att det går att få:
Ca 25 Mg 29 Na 12 So4 136 Cl 15 Karbonat 2
med 1,25g magnesiumsulfat och 0,3g citronsyra i 5L vatten.
Eller om det är viktigare att inte få för mycket sulfat i vattnet så nöjer man sig med 1g magnesiumsulfat (även känt som epsomsalt) och då 24ppm Mg/L.
Inte helt hundra på hur citronsyran påverkar profilen, men det motsvarar den mängd i kalciumcitratet TWW använder. Lite för mycket kalcium blir det.. men för att slippa köpa/filtrera eller koka vattnet känns det nära nog :blush:
Hur gjorde du mätningen?Jag ska också hänga på provningen och står i valet och kvalet att åka till Biltema och köpa en dunk batterivatten. Det är ju inga pengar att tala om, så frågan är snarare om det hjälper eller stjälper smaken på brygden.