Andreashelsing
New member
Hej!
Jag bor i Stockholm där det är mjukt vatten. Jag brygger v60 dagligen men upplever att det är svårt att få till den där härliga sötman och syran man kan få till. Jag har tidigare fått till det men då bodde jag i Göteborg med en annan typ av vatten(antar jag). Sen jag flyttade till Stockholm måste jag mala vääääldigt fint för att få upp bryggningstiden till ca 3 minuter och jag har testat det mesta (andra bryggmetoder/tekniker osv) men jag får bara inte till det. Det enda som gör att jag får till en bättre sötma är en lägre temperatur på vattnet men det känns fel då jag gillar ljusrostat kaffe. Hur gör ni som bor i Stockholm? Någon som upplever samma? Har en Ode fellow gen 2 och måste mala på ca 3an för att få till en okej smak.
Tacksam för råd!!
Jag bor i Stockholm där det är mjukt vatten. Jag brygger v60 dagligen men upplever att det är svårt att få till den där härliga sötman och syran man kan få till. Jag har tidigare fått till det men då bodde jag i Göteborg med en annan typ av vatten(antar jag). Sen jag flyttade till Stockholm måste jag mala vääääldigt fint för att få upp bryggningstiden till ca 3 minuter och jag har testat det mesta (andra bryggmetoder/tekniker osv) men jag får bara inte till det. Det enda som gör att jag får till en bättre sötma är en lägre temperatur på vattnet men det känns fel då jag gillar ljusrostat kaffe. Hur gör ni som bor i Stockholm? Någon som upplever samma? Har en Ode fellow gen 2 och måste mala på ca 3an för att få till en okej smak.
Tacksam för råd!!