Enligt den rapporten har du medelhårt vatten, 111 totalhårdhet (GH) och alkalinitet på 82 (som mg/L CaCO3, KH). Som du kan se i bilden ovan faller det en bit utanför rekommendationerna. Du bör filtrera vattnet om du ska använda det i en espressomaskin med ventiler och sluten kokare.
Det är inte ekonomiskt att köpa demineraliserat vatten. Brita, BWT eller filter direkt i tanken kan räcka - men var beredd på att du kommer behöva avkalka maskinen någorlunda regelbundet för att undvika problem. Själv har jag gått över till att destillera mitt vatten fastän att det är tillräckligt mjukt, mest för att man kan påverka smaken till såpass stor grad genom att välja sammansättning själv. Om du prioriterar maskinhälsa är det också en bra idé, du kan slippa avkalkning helt och hållet om du blandar "RPavlis water" (med kaliumvätekarbonat).
Om man späder ut dropparna lite går det att droppa direkt i den färdiga espresson och få fram väldigt olika resultat. Lite överkurs, men roligt.
Det är inte ekonomiskt att köpa demineraliserat vatten. Brita, BWT eller filter direkt i tanken kan räcka - men var beredd på att du kommer behöva avkalka maskinen någorlunda regelbundet för att undvika problem. Själv har jag gått över till att destillera mitt vatten fastän att det är tillräckligt mjukt, mest för att man kan påverka smaken till såpass stor grad genom att välja sammansättning själv. Om du prioriterar maskinhälsa är det också en bra idé, du kan slippa avkalkning helt och hållet om du blandar "RPavlis water" (med kaliumvätekarbonat).
Om man späder ut dropparna lite går det att droppa direkt i den färdiga espresson och få fram väldigt olika resultat. Lite överkurs, men roligt.
