Vad har ni i kvarnen just nu?

Melville

Active member
Nu: Mauro Special Espresso, 60% Arabica/40% robusta. Jäkligt nöjd faktiskt, bättre drag i än Rotundan jag just gjorde slut på. Fin, ganska mörk crema. Bra med 500gr påse också.
 

niad

Well-known member
Kahls Terra eftersom min påse Marche nästan tog slut helt häromdagen och inget annat fanns att uppbringa snabbt. Jag är inte glad, dålig crema och för mörkrostad smak. Lade i den sista 7 grammaren av Marche jag hade imorse och VILKEN SKILLNAD, Kahls, gå och duscha.

Har köpt Mauro de Luxe och J&N 5 Estate på Tebladet i LKPG idag, ikväll är allt bra igen, andas djupt och ta det lugnt bara. De skall ta in Bella på Tebladet fick jag höra, känns bättre nu.
 

Jemo

Well-known member
Espresso Tres Flores från Estate Coffee. Rättvisemärkt och ekologiskt. Bättre start på dagen än en dubbel på sådana fina bönor är svårt att tänka sig. Förutom att det är väldigt gott och att samvetet mår bra, så är det en av de mest lättjobbade blandningar jag stött på. Nackdelen är att det är dyrt.
 

mrjohan

Well-known member
La Tazza d'Oro - Excelsior (80/20).
Inte riktigt fått till den än, men lyckas förhoppningsvis snart..
 

brengen

Well-known member
El Salvador Bourbon Estate - Finca La Fany

Karamell sägs den ska smaka... gräddkola tycker jag mer att den drar åt...
 

Emil

Well-known member
Fazenda Bonfim

Cup of Excellence kaffet Fazenda Bonfim från Brasilien. Köpte det grönt från Johan och Nyström. Kaffet är väldigt aromatiskt och fruktigt. Fint i Aeropressen !! Rostade den till ca FullCity.
 
C

cj53x11

Guest
Caffè Gioia, 90/10. Besökte importören här i Malmö och betalade 110 spänn för ett kilo. MVG :D
 

arto

Well-known member
Sista bönorna utav 3/4 Santos & 1/4 Excelso blev en god dubbel ristretto nu. Innan smakade den bara si-så. Men nu, det här sista, bra-bra!
 

Satyricon

Well-known member
Vågade mig på att bryta min vana med Mauro Special Bar och testa Mauro de Luxe, som lovordats på detta forum från de mest disparata håll.

Och det är ett dugligt kaffe, lyckades få till en bra tryckare på första försöket. Lättmanövrerade bönor, är mitt första intryck.
 

Mangan

Well-known member
Provkörde kaffe Brutal idag, smakade strävt och jordigt. Ingen hit, om ni frågar mig. Kanske får trixa lite med malningen...
 

Molarin

Well-known member
De Sica

Jag börjar bli jäkligt kräsen. Mauro DeLuxen jag körde senast var inte god efter två veckor... Måste börja köpa halvkilospåsar.
 

Kaffegalningen

Brewtal kaffenörd
Jag börjar bli jäkligt kräsen. Mauro DeLuxen jag körde senast var inte god efter två veckor...

Det är något magiskt med 2 veckor och deluxen, jag kommer ihåg precis samma sak från den gamla (inte så goda) tiden innan jag började rosta kaffe. Min deluxpåse tappade en hel del i smak ett par veckor efter öppning. :huh:
 

JvD

Well-known member
Har tuggat mig igenom ett kilo Atto Primo, det var ett tag sedan sist. Först blev jag överaskad och slogs av att jag inte druckit så mörkrostat kaffe på länge. Inledningsvis var det en besvikelse och jag kände att det inte passade mig längre (ja, förrut var det nästan en favorit). Men efterhand, lite justering av dosering och malningsgrad så blev den bättre och bättre. Har ingen aning hur den är som espressoblandning men för brygg/press/solo är det riktigt trevlig, rekommenderas starkt som "husböna" om man gillar det lite mörkare.

Det som förvånat mig är att man kan göra så bra mörkrostade latinamerikanst kaffe utan att det blir assksmak.

Tycker också att den hållt sig bra trots at jag inte förbrukat särskilt snabbt (3v). Kanske är det så att mörkare rostat kaffe håller sig något längre än ljusare.
 

Minutmannen

Active member
La Bomba som jag har väldigt svårt att få ur några riktiga smaker ut, känns tråkig. TIPS?
Kör ju mest latte och Kaffemaskinens egen påse var ju kanon. Gjorde slut på den påsen på några dar därav sjukt gott. Krämig och perfekt till mjölken.

Har helt lämnat latte i glas, en varm tjock porslinskopp där man kan blanda direkt är oslagbart både smak och känsla. Visste säkert alla utom jag.
M
 

arto

Well-known member
Prova att göra Bomban lite kortare/mindre-till-volymen genom att mala lite lite finare/dosera mer/tampa hårdare.

Jag har fått goda Bomba-cappuccino -sar hos Dunne och Mange, så det går nog. Eller så är våra smaker för gott annorlunda :) Kan jag minnas rätt så smakar Bomban som espresso bäst när den är riktigt liten.
 

Boris

Well-known member
Det är något magiskt med 2 veckor och deluxen, jag kommer ihåg precis samma sak från den gamla (inte så goda) tiden innan jag började rosta kaffe. Min deluxpåse tappade en hel del i smak ett par veckor efter öppning. :huh:


Jag har gjort samma konstaterande med Mauron. Efter två veckor är mycket av det roliga slut. :(

Allt var mycket enklare innan jag halkade in på Riktigt Kaffe! Jag kunde utan problem mala kaffe för att ha ett par dagar i förväg bara för att slippa dra fram den öronbedövande Krupskvarnen så ofta. :lol:

En kilospåse La Bomba står på tur härnäst.
 

Minutmannen

Active member
1 2 och 3 rätt Arto, idag är det ett nytt kaffe. Tack!!! Det som gör hela det här så jvl kul är att det behövs så lite av så många olika parametrar för att få så mycket skillnad. Variationerna är ju oändliga och unika för varje kaffe.
Tack för hjälpen Arto
M
 

Tallinn

Well-known member
Jag har förstått att jag är fett ute när jag dricker Lavazza, just nu deras Top Class, men är det några andra som provat deras restaurang/barkaffen? (Enkilos blå påsar)

Vore kul att höra andras synpunkter? Lavazzas "vanliga" är ju ofta lite fega men både Top Class och Grand Espresso tycker jag är riktigt fina.
 

Forumstatistik

Trådar
15,100
Inlägg
158,869
Medlemmar
19,670
Senaste medlemmen
fmark
Topp