Vad har ni i kvarnen just nu?

Dockoz

Well-known member
Testade just Sumatra Gayo Mountain, fick en väldigt tunn och ljus crema, ska den vara sån?
Smaken föll mig inte riktigt på läppen heller...
 

Faktor

Well-known member
Testade just Sumatra Gayo Mountain, fick en väldigt tunn och ljus crema, ska den vara sån?
Smaken föll mig inte riktigt på läppen heller...

Det är ett väldigt bråkigt kaffe... Tydligen så att man antingen hatar eller älskar det. Tunn och ljus crema är ingen ovanlighet bland ursprungskaffen.
 

AA

Skottjägare
Gött! Rostat när?

/AA

15:e april. Så det är väl inte purfärskt, men det ska det ju inte vara heller. Jag har nu avsmakat, men kan inte säga annat än att den är ganska söt. Någon som kan bidra med mer karaktäristika på den?

Jag undrade mest för att Charles sa att han inte hade mer rostat när jag frågade sist. Han hade en liten laddning gröna kvar som han skulle rosta inom det närmsta och han lovade att lägga undan ett kg.

Jag har inte fått chansen att smaka det än men tydligen så är det riktigt syrligt och gott.

/AA
 

thurfjell

Well-known member
Jag undrade mest för att Charles sa att han inte hade mer rostat när jag frågade sist. Han hade en liten laddning gröna kvar som han skulle rosta inom det närmsta och han lovade att lägga undan ett kg.

Jag har inte fått chansen att smaka det än men tydligen så är det riktigt syrligt och gott.

/AA
Det ÄR syrligt, och sött! Svingott med fet mjölk.
 

Magnuz

Active member
Åker till Italien om någon vecka här, vad har ni för tips på kaffebönor som "bör" inhandlas på plats? Ska till Venedig bla. Jag kommer nog köpa med lite segafredo och använda hemma som "baskaffe" och sen kanske även om jag hittar Mauro Deluxe, jag är inte så bevandrad i kaffesorter ännu, men gillar Mauro Deluxe eftersom det inte är så mycket "syra-smak" på den, kanske finns något liknande man kan hitta?.... Sen får det väll kanske bli nån kul espressokopp också därnere... Vet nån om det är dyrt att skicka hem grejer med italienska posten om man skulle hitta nån kvarn eller kaffe eller liknande (ryanairs 15kgs gräns bråkar man inte med)

/Magnuz
 

Satyricon

Well-known member
Åker till Italien om någon vecka här, vad har ni för tips på kaffebönor som "bör" inhandlas på plats?

/Magnuz

Det befriande osyrliga Danesi är ett märke som något i mig kom att uppskatta under mitt senaste Italienbesök, liksom Trombetta, båda värda att pröva. Allra mest gillar jag dock de neapolitanska märkena, som Passalacqua (ca 13 euro för ett kg) och Izzo. Segafredo duger rätt bra, men det säljs mest på stormarknader. Det är inte lätt att hitta en större livsmedelsbutik i en italiensk stadskärna nuförtiden. Faktiskt svårare än i Sverige.
 

Buffeln

Well-known member
Just nu ligger favoriten Kojak från Da Matteo (Rostat 20/5 :)) i kvarnen, men jag kom just över en paket Kahls KenyaBlue (Kenya AA & Jamaica Blue Mountain) för en billig penning och den måste ju testas!

PS. Det fanns ett par påsar kvar i kaffebutiken på Torslanda torg. Pris 125 kr. Skynda fynda! DS. :coffee:
 

Satyricon

Well-known member
Sempre J&N:s La Bomba. Nu börjar jag få fason på det. Maffigt och avgjort kompetent, men kanske ändå inte riktigt i klass med liknande blandningar från Italien.
 

Maestro Andreas

Well-known member
Jag gjorde igår en rostning med bara robusta bönor 1/3 av varje sort. Jag tog indian monsoon, Uganda och Kamerun robusta och blev väldigt överraskad idag på morgonen när jag gjorde första shoten. Smaken blev väldigt len och mjuk creman total en viss beska kan man ana av Indian monsooned, ska bli kul och se vad som händer med blandningen om någon dag. Är det nya grejjen kanske!! ren Robusta??
 

Forumstatistik

Trådar
14,730
Inlägg
156,144
Medlemmar
19,401
Senaste medlemmen
Olle1
Topp