treefinger
Well-known member
Tackar för svaret, lät gott. Synd bara att det är så långt till götet.
Nu vill jag ha lite klarhet här:
Laddade kvarnen med J&N Monsun Malabar ikväll, och efter lite mixtrande med malgraden och timern fick jag till några bra extraktioner straxt under 30 sekunder. Testade några längre och kortare innan jag hittade rätt. Grejen är, jag trodde detta var en arabica. Är det det, eller inte? För mina tidigare arabicautsvävningar hemma med Silvian har lärt mig att det blir en väldigt tunn crema, men med det här kaffet får jag mer än halva koppen crema som ganska snabbt, likt robusta-creman, sjunker ihop. Drar en sexa som till slut blir en trea när creman är borta :huh: Smakar inte sådär syrligt och lite bärigt som arabicabönor tenderar att smaka heller.
Helt rätt Fabian, det är en arabica som tror den är en robusta.
Därav undviker jag gärna Monsun Även Indonesiska kaffen i allmänhet. De har en tendens att vara väldigt okonkreta.. Den ena koppen är aldrig den andra lik. Jag själv skulle aldrig rekomendera monsun.
För övrgt kör jag med Guatemalsk Black Bull - Margogype! Kom in på en gymtass om ni har vägarna förbi.
Estate Coffe El Pedegral. Snart J&N Panama Hacienda Esmeralda... vill öppna påsen nu, men ska spara den till efter min prästvigning den 8:e.
Det ska jag göra. Kan tänka mig att det är svårt att göra annat än njuta.Passa på att njuta av Esmeraldan, det finns nog inte många påsar kvar av den...
....mmmm den är himmelskEsmeralda... vill öppna påsen nu, men ska spara den till efter min prästvigning den 8:e.
Körde nyss en påse av kaffemaskinens "visconti" som jag inte blev särskilt förtjust i.
Vad är Visconti för sorts kaffe? Norditaliensk stil? 100 % arabica?