Vad har ni i kvarnen just nu?

mag

Well-known member
Mokambo Argento (70/30)
En riktigt rivig blandning med 70% robusta från Indien och Kamerun. Chokladig och stark, inte så söt. Fantastisk crema, underbar att hälla mjölk i.
 

Bilagor

  • a06029-075.jpg
    a06029-075.jpg
    48.9 KB · Visningar: 67
  • a06029-068.jpg
    a06029-068.jpg
    56.7 KB · Visningar: 66
  • a06029-071.jpg
    a06029-071.jpg
    44.7 KB · Visningar: 57

Lars

Well-known member
Öppnade äntligen Royal-påsen nu på morgonen! Hade planerat att öppna den i tisdags, men hittade en halvfull påse Daterra Reserva (från Estate Coffee) i kylen som jag hade öppnat precis innan jul. Eftersom det är dyra bönor och jag redan hade slarvat med dem, så fick jag använda dem först... I vilket fall som helst, så gjorde jag en snabb justering på kvarnen och sedan gjorde jag 2 enkla. Trots lite för snabb extraktion (ca 20 sekunder) så blev resultatet helt ok. Färgen på creman var mellanbrun med en lätt marmorering. Annas första kommentar var: "Fruktig!". Kan inte annat än att hålla med. Eftersom jag inte riktigt fick till extraktionen, så justerade jag ner kvarnen ett "snäpp" och körde en ny omgång. Tyvärr flushade jag lite för länge och fick till en halvsur liten jäkel. Eftersom jag hade en buss att passa, så blev det inte mer experimenterande. Får återkomma med nya intryck lite senare.
 

johey

Well-known member
Jag var nere på stan för ett par timmar sedan och kom nyss hem med en påse Royal. Har precis tagit mig en jäkel, och jodå. Den har potential. Liksom Lars fick jag till lite för snabb extraktion. Ska justera ner ett snäpp och prova igen. Dessutom har jag fortfarande kvar lite metallsmak sedan gårdagens backflush, trots att jag gjort en fem-sex shottar sedan dess. Störande. Men kaffesorten verkar hur som helst vara god. Smakrik trots att det bara är arabica.

Tillägg: Andra shoten blev mycket bättre. Fin crema, fyllig smak och ingen märkbar smak av metall. Förra shoten var nog den sista som påverkades negativt av rengöringen. :) Alltså, jag måste nästan påstå att detta faller mig bättre i smaken än Deluxen. Jag vet inte säkert än dock. Måste prova lite till. Första intrycket är i alla fall att detta är ett mycket gott kaffe.

Fan. Jag vill ju vara en robustakille. Det känns lite fjolligt att tycka bättre om 100% arabica. Jag borde ha köpt Crema Oro istället. ;)
 

mrjohan

Well-known member
I helgen öppnades första påse de Luxe. Kul att testa blandningen, här hemma, som alla snackar så väl om. Får se om det blir en favorit i mitt tycke. Just nu ligger som sagt Royal väldigt bra till.
 

Kaffegalningen

Brewtal kaffenörd
Sweetmarias French Roast. Den var god! Måste ta och köra en tight jämförelse med Monkey Blend och Classic Italian någon gång (smakminnet är ju inte så exakt att man kan minnas och jämföra rakt från minnet långt efteråt). De tre är favoriter från Sweetmarias hittils.

Jag invigde dessutom min presskanna från Ikea och gjorde en kanna med presskaffe från French Roasten, det blev riktigt gott. Annat än surt bryggkaffe från Ica. :D
 

Kaffegalningen

Brewtal kaffenörd
Japp, tyckte den fungerade bra. Det är iofs den första presskannan jag provat, men så vitt jag kan bedöma så fungerade det felfritt... Jag malde bra grovt.
 
C

cj53x11

Guest
Jag kör fortsatt med La Tazza d'oro, den orangefärgade påsen. En 50/50-blandning som jag fastnat för. Andra påsen i rad som jag är inne på nu! ;) Så här kan det se ut:
 

brengen

Well-known member
Öppnade en påse av Costas blend No.5 imorse. Blev en stor cappu till frukosten och den var himmelsk. Lätt den bästa cappun jag druckit hemma. Längtar verkligen till ristretton efter jobbet om en timme :)

Jag kör fortsatt med La Tazza d'oro, den orangefärgade påsen. En 50/50-blandning som jag fastnat för. :

Är det inte 70% robusta i den blandningen? Har hur som helst en sån påse liggandes hemma som ska testas när Costas kaffe tagit slut. Har inte gett La Tazza d`oro en ärlig chans tidigare men snart så.
 
C

cj53x11

Guest
Är det inte 70% robusta i den blandningen? Har hur som helst en sån påse liggandes hemma som ska testas när Costas kaffe tagit slut. Har inte gett La Tazza d`oro en ärlig chans tidigare men snart så.

Nope! Saxar in det här från Mahogny: "50% Arabica från Brasilien och Guatemala samt 50% Robusta från Indien. Toner av mandel, apelsin & choklad. Läderbrun nästan mörk-brun fyllig och tät crema. Ett mycket lättjobbat ”allround” kaffe som "växer" ju mer det används. Typisk Italiensk mörkrost"
 

brengen

Well-known member
Nope! Saxar in det här från Mahogny: "50% Arabica från Brasilien och Guatemala samt 50% Robusta från Indien. Toner av mandel, apelsin & choklad. Läderbrun nästan mörk-brun fyllig och tät crema. Ett mycket lättjobbat ”allround” kaffe som "växer" ju mer det används. Typisk Italiensk mörkrost"


OK! Då var det utrett :)
 

Tobias

Well-known member
Någon som vet hur costas blandningar ser ut, vilka bönor osv, och hur många sorter han har, Dricker just nu NR3 är helt ok, inte som "Costas" (hette väl bara så?) men väldigt bra.
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
15,129
Inlägg
159,031
Medlemmar
19,686
Senaste medlemmen
Mackej
Topp