Ja om inte annat ger det rum för massor av experimenterande. Har t.ex. läst någon säga sig föredra 800-1100rpm med 078 för filter och välja 1050 för det mesta det svåra är att man egentligen bör jämföra med olika inställning på kvarnen. Det kan ju också vara så att det inte är någon riktig skillnad, men jag väljer nog att tro att det spelar roll så länge. Har kvar den på 800 så länge för att slippa RDT. Ny forskning pekar visserligen på att det kan vara bra att duscha bönorna med en viss mängd vatten innan malning, men det är störigt att de fastnar och har sig.
Med lite tur ser det som faller ut efteråt ut såhär, nästan bara silverskinn:
Senaste koppen blev med samma natural, (8/800, Mugen/Cafec T-83, 15g:250ml, 02:27). Kanske ännu sötare varm, men här kikade lite jästa smaker fram när den svalnade. Gott, men synd när eftersmaken förstörs.
Med lite tur ser det som faller ut efteråt ut såhär, nästan bara silverskinn:
Senaste koppen blev med samma natural, (8/800, Mugen/Cafec T-83, 15g:250ml, 02:27). Kanske ännu sötare varm, men här kikade lite jästa smaker fram när den svalnade. Gott, men synd när eftersmaken förstörs.