Skånemejerier vs Arla - det slutliga avgörandet!?!

Fredrik

Well-known member
De skånska korna har problem nu. Eller är det möjligtviskära Skånemejerier. Mjölken (i princip oavsett sort) är ommöjlig att jobba med. Antingen bygger den inte upp något skum överhuvudtaget eller så faller det sönder i riktigt stora bubblor så fort ångan stängs av.

När jag jobbar med Arlaproducerad mjölk har jag inga som helst problem att skumma. Mjölken uppträder i och för sig mycket annorlunda och expanderar ganska mycket genom att bara rotera.

Är det någon av er som har samma erfarenhet eller är jag ute på hal is?
 

Cheffalo

Hedersmedlem
Jag ger mig inte in i denna diskution igen eftersom alla här verkar vara såna city slickers som aldrig hört talas om variationer i årstider, speciellt så här års (förr kallad rötmånad) osv :p
 

Fredrik

Well-known member
Cheffalo sa:
Jag ger mig inte in i denna diskution igen eftersom alla här verkar vara såna city slickers som aldrig hört talas om variationer i årstider, speciellt så här års (förr kallad rötmånad) osv :p

Jag har läst det ni skrivit i andra trådar, men Skånemejeriers "kvalitetsproblem" var varit känt en längre tid bland baristor i denna landsände. Någon som håller med?
 

archenti

Well-known member
Cheffalo sa:
Jag ger mig inte in i denna diskution igen eftersom alla här verkar vara såna city slickers som aldrig hört talas om variationer i årstider, speciellt så här års (förr kallad rötmånad) osv :p


Hehe, vad hette det sa du? ;)
 

Cheffalo

Hedersmedlem
Fredrik sa:
Jag har läst det ni skrivit i andra trådar, men Skånemejeriers "kvalitetsproblem" var varit känt en längre tid bland baristor i denna landsände. Någon som håller med?

OK, det kanske inte är augusti-september hela året i Skåne, jag ger mig 8)
För övrigt har jag inga erfarenheter av Skånemejerier.
 

mrjohan

Well-known member
Har egentligen inte heller så mkt att jämföra med. Använder uteslutande Skånemejeriers mjölk. Jag brukar variera mellan vanlig standard, standard ekologisk och Latte del Barista. Under vissa perioder beter sig alla dessa tre sorter likadant. Ibland är den ena bättre än den andra osv. Det varierar med andra ord hela tiden och tyder antingen på att jag är väldigt ojämn i min mjölkskumning, men snarare lär det vara samma problem som bl.a. Fredrik upptäckt.

Testade Arlas baristamjölk i förra veckan och det var helt klart stor skillnad på denna och Skånemejeriers variant. Skillnaden i att det var mycket lättare att få in luften "i" mjölken och att den verkligen stannade där.

Har också märkt att det ibland låter som om mjölkbubblorna faller sönder med Skånemejeriers mjölk. Nästan som att lyssna på ett glas kolsyrat vatten (porlar om den skummade mjölken alltså!).
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,668
Inlägg
155,723
Medlemmar
19,365
Senaste medlemmen
tomeem
Topp