Sedan tidigare har vi olika metoder att kyla kaffet samt s.k. Devil's recipe som har gemensamt att bättre bevara flyktiga ämnen.
Det här kan kanske vara en smartare idé, omvänd ordning:
Har hunnit testa en gång sida vid sida (70c->91c vs enbart 91c) och första intrycket var i alla fall positivt. Får mig att minnas ett experiment för åratal sen som kom fram till att även presskanna kunde dra nytta av förvätning - de kom fram till 50 grader som optimalt.
Tillägg: andra försöket - ett halvmörkt, fermenterat kaffe som balanserar på gränsen av vad jag tycker är gott, var trevligare utan samo bloom. Som vanligt är bönorna avgörande (kanske bra att undvika med bönor som har lite läbbiga toner som gärna får flyga sin kos )
Det här kan kanske vara en smartare idé, omvänd ordning:
Har hunnit testa en gång sida vid sida (70c->91c vs enbart 91c) och första intrycket var i alla fall positivt. Får mig att minnas ett experiment för åratal sen som kom fram till att även presskanna kunde dra nytta av förvätning - de kom fram till 50 grader som optimalt.
Tillägg: andra försöket - ett halvmörkt, fermenterat kaffe som balanserar på gränsen av vad jag tycker är gott, var trevligare utan samo bloom. Som vanligt är bönorna avgörande (kanske bra att undvika med bönor som har lite läbbiga toner som gärna får flyga sin kos )
Senast ändrad: