Rimlig förväntansnivå BDB + DF64gen2?

grebdnul

Well-known member
Angående välidgt svajiga shottider så tänker jag på hur hårt du tampar. Jag vet inte om du sett Lance Hedricks video om det, men om du tampar "för löst" så kommer dina extraktionstider att svaja pga olika kompakta puckar. Men om du tampar mer än 12kg tryck (har jag för mig att det var) så spelar det ingen roll hur mycket hårdare du tampar, kaffepucken blir inte mer kompakt. Så om du inte får rätt på det med ny korg och allt det andra, så testa att tampa hårt och se om det blir mer konsekventa tider.
 
Jonken, det var ... oväntat. Där får jag för att min Google-Fu svek mig - det ser definitivt ut som det. Pucken ser strålande ut och saknar alla förväntade tecken från kanaler, så då är det bara att kämpa vidare med smak. Det *verkar* som om läget är mer konsekvent nu. Ska prova lite fler skott och återkommer!

Gredbnul, jodå, jag har sett det mesta som Lance gjort, och jag *tror* jag tampar lagom hårt. Men, som man säger - assumption is the mother of all fuckups, så jag lägger det på listan att laborera med när jag kommit till vägs ände :)
 

Forumstatistik

Trådar
14,864
Inlägg
157,193
Medlemmar
19,495
Senaste medlemmen
Fjord
Topp