aarvidsson
Active member
Jag har en Breville Dual Boiler och en DF64 gen2 kvarn. BDBn är genomgången, städad och avkalkad och kvarnen har bara något halvår på nacken. Jag bor i Linköping, så vattnet är inte särdeles hårt. Jag använder korgen jag fick med maskinen och jag kör 18g in och 36-40 gram ut. Jag använder blåsbälgen på kvarnen för att få ut fines till korgen på samma sätt varje gång. Min puckprep är konsekvent med WDT och jag använder en fjäderbelastad tamper som rider på filterkorgen så det inte är möjligt att snedbelasta den. Jag lägger en puck screen i korgen innan jag låser portafiltret.
Kaffet är uteslutande Daily Espresso från Gringo, men jag har märkt liknande beteende med andra kaffesorter också. Jag har ingen channeling som jag kan se, och pucken ser alldeles utmärkt ut.
Hur konsekventa shottider kan man rimligen förvänta sig från en sån här setup? Det kan slå 5-7 sekunder mellan två vändor back-to-back (och har smakdiff som man kan förvänta sig) - om det är normalt är det helt OK, är det inte normalt kliar jag mig i huvudet över var jag kan vara inkonsekvent...? Vad säger ni med mer erfarenhet?
Kaffet är uteslutande Daily Espresso från Gringo, men jag har märkt liknande beteende med andra kaffesorter också. Jag har ingen channeling som jag kan se, och pucken ser alldeles utmärkt ut.
Hur konsekventa shottider kan man rimligen förvänta sig från en sån här setup? Det kan slå 5-7 sekunder mellan två vändor back-to-back (och har smakdiff som man kan förvänta sig) - om det är normalt är det helt OK, är det inte normalt kliar jag mig i huvudet över var jag kan vara inkonsekvent...? Vad säger ni med mer erfarenhet?