Rimlig förväntansnivå BDB + DF64gen2?

grebdnul

Well-known member
Angående välidgt svajiga shottider så tänker jag på hur hårt du tampar. Jag vet inte om du sett Lance Hedricks video om det, men om du tampar "för löst" så kommer dina extraktionstider att svaja pga olika kompakta puckar. Men om du tampar mer än 12kg tryck (har jag för mig att det var) så spelar det ingen roll hur mycket hårdare du tampar, kaffepucken blir inte mer kompakt. Så om du inte får rätt på det med ny korg och allt det andra, så testa att tampa hårt och se om det blir mer konsekventa tider.
 

aarvidsson

Active member
Jonken, det var ... oväntat. Där får jag för att min Google-Fu svek mig - det ser definitivt ut som det. Pucken ser strålande ut och saknar alla förväntade tecken från kanaler, så då är det bara att kämpa vidare med smak. Det *verkar* som om läget är mer konsekvent nu. Ska prova lite fler skott och återkommer!

Gredbnul, jodå, jag har sett det mesta som Lance gjort, och jag *tror* jag tampar lagom hårt. Men, som man säger - assumption is the mother of all fuckups, så jag lägger det på listan att laborera med när jag kommit till vägs ände :)
 

aarvidsson

Active member
Efter ett gäng skott tror jag att TheYeehawPuppy hade helt rätt med filterkorgen. Jag är rejält mycket mer konsekvent i tid (diffar 1-2 sekunder) och vips så fungerar orsak och verkan med kvarnen på ett rimligare sätt. Min lösning på att extraktionen är ful att titta på var att lämna mitt öppna portafilter och återgå till ett doublespoutportafilter istället - det smakar bra, så jag behöver inte titta på eländet :)

Nu kan jag fokusera på att trimma in smaken utan att ovetande behöva slåss med variabler som ändrar sig på egen hand.

STORT tack för all hjälp - nånstans fick jag höra att Brevilles filterkorgar var bra, men det verkar vara en rätt stor skillnad.
 

Jonken

Well-known member
Moderator
Bra lösning :) kom bara ihåg att tvätta portafiltret regelbundet. Köpte du också en IMS-korg med "Nanotech"?
 

TheYeehawPuppy

Active member
Efter ett gäng skott tror jag att TheYeehawPuppy hade helt rätt med filterkorgen. Jag är rejält mycket mer konsekvent i tid (diffar 1-2 sekunder) och vips så fungerar orsak och verkan med kvarnen på ett rimligare sätt. Min lösning på att extraktionen är ful att titta på var att lämna mitt öppna portafilter och återgå till ett doublespoutportafilter istället - det smakar bra, så jag behöver inte titta på eländet :)

Nu kan jag fokusera på att trimma in smaken utan att ovetande behöva slåss med variabler som ändrar sig på egen hand.

STORT tack för all hjälp - nånstans fick jag höra att Brevilles filterkorgar var bra, men det verkar vara en rätt stor skillnad.
Härligt att höra! Är rätt nu på detta forum så kul att få vara med att göra någon annans kopp bättre! 😊
 

aarvidsson

Active member
Jonken: Japp! IMS-korg med "nanotech". Funderar på om en VST skulle vara ännu bättre, men små steg. Jag gör rent portafilter och korg efter varje skott :)
 

Jonken

Well-known member
Moderator
Den hydrofobiska beläggningen sägs påverka hur espresson flödar under korgen (har inte testat/jämfört själv) :) men det är ju inget som påverkar smaken i sig.
 

Forumstatistik

Trådar
15,121
Inlägg
158,995
Medlemmar
19,685
Senaste medlemmen
systern
Topp