JvD
Well-known member
Ok, öppnade precis mitt första paket Universal Super Crema och blev MYCKET positivt överaskad över mitt första skott (som överraskande nog blev bra på en gång). Inte bara blev det en förvåning över att Deluxen inte höll måttet efter ca tre veckor (åtminstone enligt mig, skall dock prova andra förvaringsmetoder) men också att jag verkligen gillade Super Creman, kanske tom mer än Deluxen. Härav min trådtidel och min fråga. ni som är bevandrade, skulle man kunna säga att det finns olika "stilar" på de olika espressokaffesorterna? Har för mig jag lästy om typiska syditalienska blandningar och norditalienska blandningar men kan inte dra mig till minnes vart någonstans. Vore kul om ni som kan lite kunde länka vidare till alt själva redogöra lite för lite barista-common-knowledge i detta ämne. Vad finns det för stilar? Vad utmärker dessa stilar vad gäller bönblandning, rostningsgrad, smak, etc.
Lite OT men utseendemässigt är deluxen något mörkare och lite blankare bönor (längre och kraftigare rostad?) än Super Creman. Den sistnämnda har som de flesta redan vet lite mer robusta (20%) är deluxen. Enligt jbcoffeehouse har Supercreman "fyra olika Robustasorter från Elfenbenskusten och Kamerun" och Deluxen har asiatiska robustabönor.
EDIT: Vad är det för stul på forumet? Skit bakom TGB eller någon form av uppdatering?
Lite OT men utseendemässigt är deluxen något mörkare och lite blankare bönor (längre och kraftigare rostad?) än Super Creman. Den sistnämnda har som de flesta redan vet lite mer robusta (20%) är deluxen. Enligt jbcoffeehouse har Supercreman "fyra olika Robustasorter från Elfenbenskusten och Kamerun" och Deluxen har asiatiska robustabönor.
EDIT: Vad är det för stul på forumet? Skit bakom TGB eller någon form av uppdatering?