Min morgonkopp, beskriver din känsla och vad som gjorde starten på denna dag så bra.

awol

Well-known member
När? I morse, kl. 06:45
Maskin? Aeropress
Var? Hemma vid köksbordet.
Vad? Etiopien Welena
Extraktionstid? 1 minut uppochner (mald ett steg finare än mitten på Wilfa CGR-1) + 30 sekunders press.
Resultat? En uppenbarelse, fantastiskt söt och "juice-ig". Ser redan fram emot att testa dessa bönor som espresso ikväll.
 

Light Head

Well-known member
Gästspelar lite...

Nu,, kl 09.40
På kontoret,, en dubbel espresso, eller som min granne skulle säga "en express",, på nyvalet och hyfsat billigt Molinari Rosso. Har lyckats få till väldigt bra malningsgrad och det lyfter fram kaffets godaste dofter och en hel del av smaken kommer fram lite bättre. Viss nötighet, kanske att det drar åt hasselnötsskal.
 

Satyricon

Well-known member
Till frukost gör jag bryggkaffe, och de senaste två veckorna har jag haft nöjet att kunna brygga kaffe på en palermitansk blandning, Tonaca di Monaco, dvs ”Munkkåpa”. Kaffet smakar förstås som italienskt bryggkaffe normalt gör – kraftigt, robust och med en jordighet som går rakt ner till de antika kulturlagren.

IMG_6177.jpg
 

Forumstatistik

Trådar
14,658
Inlägg
155,673
Medlemmar
19,355
Senaste medlemmen
peter.ohlsson
Topp