nu har jag levt några dagar till med Påfågeln, har varit lite dålig på att rapportera då jag haft mycket att göra.
Jag fyllde år den 20de då då bjöd jag och Påfågeln på 4 espressos o 2 caffe latte, det var en upplevelse. Kvaliteten blev väl inte jättejämn, vissa var stenhårda att pressa igenom och andra gick för lätt tror jag, men det var bra övning.
Idag fick jag äntligen en riktig tamper, så nu har jag precis gjort en dubbel, den blev faktiskt riktigt bra tycker jag. Mustig och smakrik, fast lite åt det beskare hållet. Tror jag fick en del channeling också, för jag slant med filtret när jag tampade så det blev inte 100% tyvärr.
Tampern jag köpte är 48mm, för det ska ju filtret vara, men den passar inte perfekt, jag tror filtret är 49 eller 49,5. Till jul ska jag försöka svarva en tamper själv hos en kompis, som passar perfekt.
Jag funderade lite på övertrycksventilen, min puttrar en hel del och läcker ånga uppe vid bulten, en bra stund innan den börjar vissla och släpper ånga genom röret. Har jag en dålig packning där?
En fördel är att jag kan hänga koppen där så är den VARM när jag ska brygga i den sen.
En annan sak jag tänkt på men alldrig sett nånstans, hur hårt ska man pressa egentligen, vad är det optimala?
Nu försöker jag pressa så jag får "mussvansar" men det trycket är ju helt beroede på malningsgrad och tampning. Nu är det ofta så jag har svårt att hålla jämt tryck för att jag pressar så hårt, och har väldigt svårt att hålla maskinen stilla genom att hålla i filterhandtaget. Har jag tampat för hårt då?
Det är ju lite svårt att hålla koll på tiden när man trycker allt vad man kan, men hur lång tid bör det ta att pressa, alltså från att man börjar pressa igenom tills det är klart?
Jag fyllde år den 20de då då bjöd jag och Påfågeln på 4 espressos o 2 caffe latte, det var en upplevelse. Kvaliteten blev väl inte jättejämn, vissa var stenhårda att pressa igenom och andra gick för lätt tror jag, men det var bra övning.
Idag fick jag äntligen en riktig tamper, så nu har jag precis gjort en dubbel, den blev faktiskt riktigt bra tycker jag. Mustig och smakrik, fast lite åt det beskare hållet. Tror jag fick en del channeling också, för jag slant med filtret när jag tampade så det blev inte 100% tyvärr.
Tampern jag köpte är 48mm, för det ska ju filtret vara, men den passar inte perfekt, jag tror filtret är 49 eller 49,5. Till jul ska jag försöka svarva en tamper själv hos en kompis, som passar perfekt.
Jag funderade lite på övertrycksventilen, min puttrar en hel del och läcker ånga uppe vid bulten, en bra stund innan den börjar vissla och släpper ånga genom röret. Har jag en dålig packning där?
En fördel är att jag kan hänga koppen där så är den VARM när jag ska brygga i den sen.
En annan sak jag tänkt på men alldrig sett nånstans, hur hårt ska man pressa egentligen, vad är det optimala?
Nu försöker jag pressa så jag får "mussvansar" men det trycket är ju helt beroede på malningsgrad och tampning. Nu är det ofta så jag har svårt att hålla jämt tryck för att jag pressar så hårt, och har väldigt svårt att hålla maskinen stilla genom att hålla i filterhandtaget. Har jag tampat för hårt då?
Det är ju lite svårt att hålla koll på tiden när man trycker allt vad man kan, men hur lång tid bör det ta att pressa, alltså från att man börjar pressa igenom tills det är klart?