Hej! Bor i skåne och uppskattar en lite starkare kopp kaffe. Har en wilfa 100b kvarn och en moccamaster kaffebryggare. Jag brygger bara 2 koppar per gång (4 koppar på maskinen). På grund av det rinner vattnet lite för snabbt igenom kaffet. Jag har märkt att det blir godare om jag gör fler koppar. Jag har därför gjort som så att jag har på droppstoppet en stund för att sen öppna flödet. Jag har nu provat mig fram massor med gånger men jag får bara helt enkelt inte till kaffet. Aningen är det surt som fan, eller så smakar det inget. Det är oftare surt än att det inte smakar något. På kvarnen har jag laborerat med finhetsgrad 16 till 32. Jag använder ungefär 30g kaffe (laborerar lite där med) och 4 koppar på maskinen är strax under 500g vatten. Jag har även laborerat med tiden jag har från det att jag sätter på maskinen till att jag öppnar flödet med droppbskyddet. 1-3 minuter. Nu har jag inte fått en god kopp kaffe på flera dagar. Provade även att byta ut bönorna från skånerost till Zoegas Mezzo, blev fullständigt smaklöst.
Jag känner att jag är inte ens nära att få till det. Någon som har ungefär samma maskiner och kan peka mig i rätt riktning hur man lyckas eller vad jag gör fel?
Jag känner att jag är inte ens nära att få till det. Någon som har ungefär samma maskiner och kan peka mig i rätt riktning hur man lyckas eller vad jag gör fel?