på vissa ställen lägger dom lite skum på toppen med sked på macchiato, på andra ställen häller dom i mjölken. Vissa häller inte i någon mjölk alls utan man får en liten kanna med skummadmjölk vid sidan om, så kunden själv får hälla i.
Vilket är rätt egentligen?
Hoppas att man klarar av att upprepa detta nu då... Pliiiiis, säg att det är som att cykla: har du en gång fått till det så kan du det sedan (även om man kan ramla av cykeln ändå ibland)...
//Stefan (som fortfarande har ett glädjerus bubblande inom sig och som nästan glömde dricka sin latte med art)
Jag övar på min morron cappu, han inte prövat så mycket med latten än, men spontant så känns det som att det skulle vara enklare. Med en Cappuccino-kopp så måste man va så snabb för det ryms inte så mycket mjölk. Att köra med cirkelrörelse är knappt jag hinner med.
...men har man väl satt skumningen så är det nog mer en teknikfråga att få till arten.
![]()
I morse fick jag till något som liknade ett hjärta. Dessa gjorde jag nu i kväll. En rosetta och en... en... eh... en någonting...
Vet inte varför det blir såhär med den andra. När jag häller ser det bra ut, sen blir det pannkaka av alltihop... I och för sig tänkte jag göra ett hjärta, men ångrade mig mitt i när jag såg några öglor. Kanske inte så bra att ändra sig mitt i, va?
//Stefan (som cyklade omkull efter första cappisen, men som är nöjd med framstegen ändå)