Kaffeprenumeration?

Nanook

Well-known member
Jag rostar förvisso kaffe själv, men det handlar numera oftast om att rosta en espressoblandning som jag gillar.

Jag har därför funderat på att börja köpa lite spännande kaffe för att testa lite nya kaffe och få lite variation.
Utöver mina espresso dricker jag rätt ofta aeropress och funderar på att börja köra en del pour over igen

Jag skulle därför vilja ha någon smidig kaffeprenumeration, helst skulle jag vilja få ett nytt spännande kaffe i brevlådan varje månad.

Vad har ni för erfarenheter och rekommendationer?
 

kode

Active member
Jag har provat swerls prenumeration för ett tag sedan, och det var ju rätt skoj att få lite olika kaffen från olika europeiska rosterier. Dock ser jag nu att de tänker sluta med det med mars utgång.
 

Hubert

Member
Löfbergs har ett par varianter.
Jag har inte provat prenumerationen men deras specialkaffe tycker jag är dugligt, jag kommer nog att prova en prenumeration.

Kafferosteriet Koppar har snygga påsar och nu i vart fall en version med olika bönor över tid.
Jag har varit prenumerant och det är dugligt kaffe, tröttnade för att jag ibland dricker för lite kaffe och att det var för lite variation.

Min prio har snarare legat på nyrostat än en viss böna, handlar jag i butik är det svårt att hitta förskrostat. Ibland finns det men ofta är det flera månader gammalt kaffe som säljs som nyrostat.
 

Nanook

Well-known member
För min del handlar detta inte i huvudsak om att få färskt kaffe eftersom jag brukar rosta nytt kaffe varje vecka.
Min tanke bakom att prenumerera på kaffe är arr få variation och att prova nya spännande sorter varje månad.
 

Jonken

Well-known member
Moderator
Jag provade Koppars prenumeration. Det var mer eller mindre mellanrost hela tiden, men imponerande pålitligt. För bönor som varken smakar bränt eller konstigt utan bekymmer tror jag att de är bäst i klassen. De säljer dessutom en del av råkaffet på https://whiteelkcoffee.com/butik/rakaffe/ så det kan vara kul för en hemmarostare att jämföra med.

Vill man istället få hem bönor som tänjer på gränserna av hur kaffe kan smaka tycker jag att ett rosteri som fokuserar på ljusrost är bättre, men det blir tyvärr en hel del toppar och dalar eftersom preferens är så personligt. Skulle nästan önska att man kunde prenumerera på smakprover likt de Drop Coffee, Slöinge, Morgon och Muttley & Jack erbjuder.
 

Nanook

Well-known member
Jag är främst intresserad av nya espressovarianter (för tillfället:)) och efter lite surfande tycker jag att espressoprenumerationen från Love Coffee verkar intressant.
Love Coffee
Har dock aldrig provar deras kaffe men det kan vara värt att pröva några månader.
 

Nanook

Well-known member
Jag provade en prenumeration från Koppar som heter "Stora Espressoresan" och fick hem första påsen i förra veckan. Det var en lite fruktigare espresso än vad jag brukar rosta själv. Med hjälp av QR koden på påsen fick jag ett recept på 21 gram bönor, 30 gram färdig dryck på 24 sekunder som gav en livlig och riktigt trevlig liten ristretto. Givetvis fick jag justera lite grann eftersom jag inte får i 21 gram i korgen till min Europiccola.
Fortsättning följer...
 

Jonken

Well-known member
Moderator
Koppar har varit mycket pålitliga tycker jag, om man gillar mellanrost är det ett bra val.
 
Senast ändrad:

Forumstatistik

Trådar
14,771
Inlägg
156,490
Medlemmar
19,427
Senaste medlemmen
cuslnewbrnd193
Topp