Hetvatten från espressomaskin

bauta

Well-known member
Jag tar normalt hetvatten från min Rocket 58's varmvattenkran, till min Aeropress.
Men jag råkade dofta på vattnet och vid jämförelse har det en klart mineralisk doft och smak.
Nu har jag avkalkat med citronsyra 1,5%, och det är nog en förbättring, men fortfarande en viss ton. Kanske ska testa ättika oxo. Eller dags att byta vattenfiltret igen.
Har ni jämfört espressomaskinens hetvatten med annat? Speciellt måste väl detta slå igenom för tedrickare?
Jag jämförde med uppkokat kranvatten, varmt kranvatten samt kallt kranvatten.
 

Jonken

Well-known member
Moderator
Ja, det är normalt inte rekommenderat att använda hetvattnet till mycket mer än att värma upp koppar / för avkalkning (om det inte finns separat ventil för det). Fast det är samtidigt en bra vana att spola lite vatten då och då för att späda ut vattnet som blir kvar i ångkokaren, som annars blir rejält hårt med tiden.
 

Forumstatistik

Trådar
14,863
Inlägg
157,185
Medlemmar
19,494
Senaste medlemmen
CoffeeCalle
Topp