hej, Jag har en ECM Giotto premium (köpt begagnad). Tyvärr blir det inte så bra kaffe i den. Kanske gör jag fel eller så är det fel på maskinen.
Problemet visar sig i att kaffet rinner ut för fort och att det inte blir någon crema att tala om. Smaken är även lite tunn , kanske även lite bränd. Inte fyllig o smakrik som espresso ska vara. Blir lite bättre om man tampar väldigt hårt men långt ifrån bra.
Köper färdigmalet kaffe på kaffeaffär eller vaccumförpackat i livsmedelsaffär. Så kan inte experimentera med malningsgrader. Har tänkt att köpa en kvarn men har inte råd med det i dagsläget.
Måste man ha egen kvarn så man kan göra mer finmalet eller kanske maskinen har för högt tryck. Vad tror ni?
Problemet visar sig i att kaffet rinner ut för fort och att det inte blir någon crema att tala om. Smaken är även lite tunn , kanske även lite bränd. Inte fyllig o smakrik som espresso ska vara. Blir lite bättre om man tampar väldigt hårt men långt ifrån bra.
Köper färdigmalet kaffe på kaffeaffär eller vaccumförpackat i livsmedelsaffär. Så kan inte experimentera med malningsgrader. Har tänkt att köpa en kvarn men har inte råd med det i dagsläget.
Måste man ha egen kvarn så man kan göra mer finmalet eller kanske maskinen har för högt tryck. Vad tror ni?