basiecally
Well-known member
Ja, där jag är nu så är en kvarn det optimala. Med varvtalsstyrning på DF64an kommer jag förhoppningsvis närmre nån slags variabilitet ändå.Det stämmer ju. Har nu provat både mörka, mellanljusa och extra ljusrostade bönor för espresso med cast v1. Inga problem att få tillräckligt med motstånd med bönorna avsedda för espresso, men testade gränsen genom att underdosera filterrostade bönor från Gringo och kunde bara få ut allongé (som visserligen smakade toppen).
Eller, det gick att få någorlunda normal extraktion med skivorna precis ovanför snudd, men det är snarare ibrik-malning och smakade inte bra. Tur att Roboten har djup korg så att man kan variera dosen istället med många gram
Till skillnad från UM v1 smakade mörkrostad espresso bra med cast, så vill man bara ha en kvarn för alla metoder och rostningsgrader är cast ett bättre val. Om man nöjer sig med ett slags uttryck då.