De däringa La Pavoni...

HE

Well-known member
Jag har aldrig varit med om krångel, då kanske den bara gått sönder...Samtidigt som jag inte är jätteberest i trasiga La Pavonis. Reservdelar vet jag kan vara lurigt att hitta här i Norden. Heter de espressoparts i England?, lite osäker men kolla lite här på forumet, ev. i denna tråd, så hittar du bästa stället att beställa. Kolla Kaffemaskinen i Stockholm eller Eldigital i Stockholm de kan ha grejer liggande. Eller bara hör med dem om deras erfarenheter.

En tanke: Innan du byter, går det kanske att bryta förseglingen och skruva ner värmen och sakta höja pressostaten till önskat läge?
 
Senast ändrad:

windeman

New member
Problemet löst.

Jag har aldrig varit med om krångel, då kanske den bara gått sönder...Samtidigt som jag inte är jätteberest i trasiga La Pavonis. Reservdelar vet jag kan vara lurigt att hitta här i Norden. Heter de espressoparts i England?, lite osäker men kolla lite här på forumet, ev. i denna tråd, så hittar du bästa stället att beställa. Kolla Kaffemaskinen i Stockholm eller Eldigital i Stockholm de kan ha grejer liggande. Eller bara hör med dem om deras erfarenheter.

En tanke: Innan du byter, går det kanske att bryta förseglingen och skruva ner värmen och sakta höja pressostaten till önskat läge?

Nu är det fixat, tog loss prestostaten från anslutningsröret och gjorde rent. satt lite avlagringar som tydligen blockerade trycksensorn.

Tack för bra tips HE, och kul att jag hittade riktigtkaffe.se

/Lars
 

snaggvovve

Well-known member
Tänkte ge mig på att byta packning på min 99'a där man sätter i handtaget, får ta i rejält nu för att det inte ska spruta kaffe på alla håll.
Även vid glasröret är det ngt problem, får imma på insidan av röret.

Tittade på espressoservices efter packningar. Där pratar man om 58 och 60 mm... Gissar väl på att det blir rätt om jag köper en sats till "old group"
Jag har tummen mitt i handen så får väl skriva och fråga här när och om problem dyker upp.
 

attis

Well-known member
Tänkte ge mig på att byta packning på min 99'a där man sätter i handtaget, får ta i rejält nu för att det inte ska spruta kaffe på alla håll.
Även vid glasröret är det ngt problem, får imma på insidan av röret.

Tittade på espressoservices efter packningar. Där pratar man om 58 och 60 mm... Gissar väl på att det blir rätt om jag köper en sats till "old group"
Jag har tummen mitt i handen så får väl skriva och fråga här när och om problem dyker upp.

Är det plast runt glaset, och isåfall är det imma på glaset eller plastskyddet?

Är det packningarna vid själva glaset som är otäta blir det lite mer jobb. Inte så svårt, men man måste vara försiktigt. Länkar till Dr. Pavoni som beskriver det bra: http://www.francescoceccarelli.eu/La_Pavoni/Dr_Pavoni/immagini/sealrepl.html
 

snaggvovve

Well-known member
Det är imma/kondens på plastskyddet.

Jag har nu avkalkat maskinen men den beter sig fortfarande lite konstigt.
När jag sätter på den så går mätaren upp i det gröna. När jag sedan har gjort espresson så är det en bra bit under det gröna på mätaren.
När jag nu ska skumma mjölken så får jag hålla på och släppa ut lite vatten i brygghuvudsilen och sen lite i ångröret, fram och tillbaks ett par gånger för att maskinen ska börjar "gå igång igen" så mätaren åter går upp i det gröna.
Förslag på var felet ligger mottages tacksamt.
 

HE

Well-known member
Kan det vara termostaten som fått lite kalk på sig, så den helt enkelt får hjärnsläpp? Eller har du ett pys någonstans så du inte får upp något tryck?
 

bodaniel

Well-known member
Börja med att byta de packningar som du vet är dåliga. Om du vet att alla packningar är riktigt gamla skulle jag rekommendera att byta så många du orkar. Är problemen kvar efter bytet så får du felsöka vidare.
 

wred_e

Member
Efter ny(beganat)inköp är man då på jakt efter en tamper..
Mätte min innerdiameter i dubbelkorgen till 49,5mm (vid halva höjden) och funderar om det endast är från Amerika(Orphan Espresso/Reg Barber) man kan beställa tampers (tamprar?) på tiondedelsmillimetern när? Inbillar mig alltså att jag sen ändå inte skulle bli riktigt nöjd med en tamper som mätte 49,0mm.
Några tips?
 

GLC

Well-known member
Min Pavoni Pro har börjat läcka ur brygghuvudet vid uppstart. Tog isär och rengjorde. Alla packningar utom de på kolven ser fräscha ut. Se ilder, är det hög tid att byta dessa.

Tycker även den tar längre tid på sig att börja reagera på tryckmätaren men det ska jag ha osagt.
 

Bilagor

  • image.jpg
    image.jpg
    79.2 KB · Visningar: 39
  • image.jpg
    image.jpg
    90.5 KB · Visningar: 32
  • image.jpg
    image.jpg
    82.1 KB · Visningar: 30

HE

Well-known member
Oj, det är väl svårt att få tag på grejer i Sverige fortfarande. Hur är det espressoparts i uk. Frågan är om inte kommer upp i den här tråden. Eller någon av de andra Pavonitrådarna.....
 

GLC

Well-known member
Tackar. Ja bytet såg lätt ut nu när jag hade den öppen.

Kan detta även påverka att den inte kommer upp i tryck lika snabbt som tidigare?
 

GLC

Well-known member
Det blev från orphanespresso med ett enhålsmunstycke också. Dags att byta ut mitt hemmagjorda.
 

bodaniel

Well-known member
Angående enhålsmunstycket från Orphan espresso. Jag köpte ett sånt för några år sedan. Jag kommer inte ihåg exakt diameter på hålet. Munstycket har fungerat riktigt, riktigt bra sista tiden. Det blir riktigt fint skum, varje gång.

Men så igår kloggade det igen (totalstopp) i den uppborrade muttern. Jag kanske glömde att blåsa rent? Jag rengjorde med en provsticka. Problemet är att jag nu inte klarar av att skumma mjölk längre. Det bara skriker och bubblar i mjölken. Frågan är om inte hålet har tvättats för noggrant? Det kanske fungerar bättre om det finns lite skit kvar som gör hålet mindre?

I helgen hoppas jag kunna köpa muttrar, skruvstäd och några riktigt små borrar. Det här måste redas ut.
 

GLC

Well-known member
Låter skumt (hoho)
Kanske är det otätt i fästet för den? Fick ta lite gängtejp när jag skruvade fast min hemmagjorda, som är en kupolmutter.
 

Forumstatistik

Trådar
14,632
Inlägg
155,467
Medlemmar
19,331
Senaste medlemmen
ca.nord
Topp