aarvidsson
Member
Jag köper ett par hundra gram kaffe i stöten från Gringo, och jag vakuumförpackar kaffebönorna i 250-gramspåsar och lägger i frysen. När det är dags att fylla på kaffe tar jag fram en påse och låter den tina ett par timmar och för över innehållet till en "lufttät" burk från Clas Ohlson (https://www.clasohlson.com/se/Forvaringsburk-plast-Airtight,-stapelbar/p/44-5290-3).
Jag upplever att det är en markant skillnad på tiden för varje shot beroende på hur länge kaffet legat i sagda burk och jag tolkar det som att det "åldras" (i brist på bättre ord). Jag måste mala finare och finare i takt med att bönorna blir äldre.
Hur gör expertisen för undvika sånt här? Mindre mängd ute i stöten? Bättre lufttät burk? Gillar läget?
Jag upplever att det är en markant skillnad på tiden för varje shot beroende på hur länge kaffet legat i sagda burk och jag tolkar det som att det "åldras" (i brist på bättre ord). Jag måste mala finare och finare i takt med att bönorna blir äldre.
Hur gör expertisen för undvika sånt här? Mindre mängd ute i stöten? Bättre lufttät burk? Gillar läget?